نوشته شده توسط : علی سجادی

امروزه لوازم آرایشی به جزء جدایی ناپذیر زندگی بسیاری از خانم ها تبدیل شده است. صنعت تولید محصولات آرایشی و بهداشتی نیز به حدی رشد کرده است که هر شخص با هر سلیقه ای می تواند به کالاهای مورد نظر خود دسترسی داشته باشد. با توجه به رشد روزافزون این حوزه، بر آن شدیم تا با ارائه این مطلب، تمام نکاتی که در مورد لوازم آرایشی و بهداشتی باید بدانید را در خدمتتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.

لوازم آرایشی چیست؟

موادی را که به منظور حفظ ظاهر یا بوی بدن انسان به کار رود، لوازم آرایشی می گوییم. لوازم آرایش، تنوع گسترده ای از محصولات را در بر می گیرد که از جمله آن ها می توان به انواع کرم ها، پودرها، لوسیون ها، عطرها، رژلب، لاک، لنز، رنگ مو، مواد آرایشی چشم و صورت، انواع روغن ها و ... اشاره کرد

تاریخچه لوازم آرایشی

هنر آرایش صورت و بدن برای نخستین بار در تاریخ، توسط مردان ابداع شد. انسان های اولیه از رنگ طبیعی سرخ برای رنگ زدن مردگان خود استفاده می کردند. این رنگ آمیزی ها بیشتر جنبه نمایشی و سنتی داشت و آن ها صورت و بدن خود را نیز با همان رنگ آرایش می کردند. البته آرایش کردن به قصد زیبایی برای اولین بار توسط زنان مصری رواج یافت. زنان این سرزمین از رنگ سرخ برای گلگون کردن لب ها و گونه های خود استفاده می کردند. همچنین، چشمان خود را نیز با استفاده از رنگ سیاه، تیره می کردند. این رنگ سیاه از سرب، اکسید منگنز و کربن تولید می شد.
یونانی های باستان نیز همزمان با مصریان، از عسل برای مرطوب کردن لب ها و از چربی حیوانات ترکیب شده با پودرهای سفالی سفید برای از بین بردن لک های صورت و بدن استفاده می کردند. با آغاز جنگ های صلیبی، آرایش در شمال اروپا بسیار رایج شد. در قرن 14 میلادی، آرایش و مراقبت از پوست مختص نجیب زادگان بود؛ اما در قرن 18 کم کم رواج عمومی پیدا کرد. در این دوران از لوازم آرایشی سمی و حاوی میزان بالای سرب استفاده می شد. اما با صنعتی شدن جوامع و به وجود آمدن کارخانجات تولید در قرون 20 و 21، مواد شیمیایی و غیر طبیعی موجود در لوازم آرایشی جای خود را به مواد طبیعی تر داد

 

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی آرایشی و بهداشتی را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند، برند آماده آرایشی و بهداشتی  خریداری کنند

 

انواع محصولات آرایشی و بهداشتی

طبقه بندی محصولات آرایشی و بهداشتی را با توجه به عملکرد آن ها می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

- محصولات زیبایی پوست نظیر لوازم آرایش و لاک ناخن
- محصولات مراقبت و محافظت از پوست مانند انواع ضد آفتاب ها، پاک کننده ها و مرطوب کننده ها
- محصولات زیبایی و مراقبت از مو

انواع محصولات زیبایی پوست

یکی از جذاب ترین بخش های لوازم آرایشی، محصولات زیبایی است که بسیار مورد توجه بانوان قرار دارد. در ادامه شما را با مهم ترین محصولات زیبایی پوست آشنا خواهیم کرد.

رژلب
رژلب یکی از پرطرفدارترین و پرفروش ترین لوازم آرایشی است که در هر ثانیه، 27 عدد از آن در کل جهان به فروش می رسد. کاربرد رژلب آن است که لب ها را برجسته تر نشان داده و اختلاف اندازه آن ها را اصلاح می کند. به همراه داشتن تنها یک رژلب قرمز کافیست تا هنگامی که زمان کافی برای آرایش کردن ندارید نیز به زیبایی هر چه تمام تر بدرخشید.

انواع فون ها
فون ها در انواع مختلفی نظیر فشرده و کرم پودری در دسترس هستند. برای صاف و یک دست کردن پوست صورت و همچنین پنهان کردن عیوب چهره می توان از انواع فون ها با توجه به نوع کاربری استفاده کرد.

آرایش چشم
آرایش چشم شامل محصولاتی همچون ریمل، سایه چشم، خط چشم، مداد چشم، کانسیلر دور چشم و ... است که به کارگیری اصولی هر یک می تواند جلوه زیبایی به چشم ها بدهد.

رژگونه
رژگونه را می توان در انواع پودری، مایع، استیکی و ... یافت که کاربرد همگی آن ها در تغییر رنگ استخوان گونه برای افزایش زیبایی صورت است.

مداد آرایشی
مداد آرایشی نیز دارای تنوع بالایی است که از جمله آن ها می توان به مداد ابرو، مداد چشم، مداد رنگی، مداد کانتور، مداد لب و ... اشاره کرد.

لاک ناخن
این روزها آرایش ناخن بسیار رایج است و مهم ترین گزینه برای انجام آن، لاک می باشد. انواع لاک ها با توجه به نوع کاربری خود در طراحی یا کاشت مورد استفاده قرار می گیرند

محصولات مراقبت از پوست

این محصولات را نیز می توان در دسته مواد آرایشی قرار داد. معمولا هدف استفاده از محصولات مراقبتی، پاک کردن آلودگی و چربی از سطح پوست جهت سرعت بخشیدن به تمیزی پوست می باشد. در ادامه با انواع محصولات مراقبت از پوست آشنا خواهید شد.

انواع صابون ها
در زمان های نه چندان دور، صابون جزء اصلی پاک کننده ها بود. امروزه اما جایگزین های بسیاری برای صابون روانه بازار شده است؛ چرا که رطوبت پوست را محفوظ نگاه می دارد. برخی پاک کننده ها را می توان در قالب کرم یا امولسیون یافت که نسبت به صابون دارای خواص بیشتری هستند. از این ترکیبات برای پاک کردن آرایش چرب که مقاوم به آب است، استفاده می شود. همچنین می توان از انواع کرم ها برای پوست های ظریف و حساس مورد استفاده قرار داد.

انواع مرطوب کننده ها
اگر می خواهید به پیری زودرس پوست دچار نشوید، استفاده از مرطوب کننده را در اولویت کارهای خود قرار دهید. البته فاکتورهای مهمی نظیر انواع پوست در انتخاب نوع مرطوب کننده حائز اهمیت هستند که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

پوست خشک
پوست خشک فاقد هر گونه درخشندگی بوده و معمولا منافذ آن به سختی قابل مشاهده هستند. افراد دارای پوست خشک گاهی دچار ترک های پوستی و پوسته پوسته شدن خواهند شد و معمولا پوست روشنی دارند. این افراد می توانند از مرطوب کننده های حاوی روغن استفاده کنند.

پوست چرب
پوست چرب معمولا براق به نظر می رسد که این براقیت در نواحی پیشانی، بینی و چانه مشهودتر است. این افراد معمولا دچار آکنه هستند و منافذ پوستی آن ها قابل مشاهده است. افراد دارای پوست چرب بهتر است کرم مرطوب کننده ای را خریداری کنند که فاقد چربی است.

پوست نرمال
پوست نرمال حالت بین خشک و چرب است و منافذ پوستی آن ها بزرگ نیستند. این نوع پوست معمولا مرطوب به نظر می رسد. از این رو، بهتر است نوع بدون چربی کرم مرطوب کننده برای این نوع پوست مورد استفاده قرار گیرد.

انواع تونرها و شاداب کننده ها
هدف از مصرف انواع تونر ها، برطرف کردن چربی باقی مانده از آرایش است که خاصیت نرم کنندگی پوست را نیز به دنبال دارد. در صورتی که از انواع شوینده های قلیایی برای پاک کردن آرایش خود استفاده می کنید، بهتر است از تونر نیز بهره مند شوید. از آن جایی که مصرف همزمان تونرها با رتینوئید می تواند بروز التهاب و خارش را در پوست به دنبال داشته باشد، بهتر است از انواع محصولات بدون الکل استفاده نمایید.

کرم ضد آفتاب
همه افراد در هر سن و سال و هر شرایطی که باشند، باید از کرم ضد آفتاب استفاده نمایند. این محصول قادر است از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت به عمل آورد.

انواع لایه بردارهای پوستی
در انواع لایه بردارها از ترکیبات آلفاهیدروکسی اسید، بوتیلتید هیدروکسی آنیزول و رتینوئیدها استفاده می شود که بازسازی پوست انجام شده و نتیجه آن نرم تر و شفاف تر شدن آن خواهد بود.

محصولات ضد تعریق
آنتی پرسپیرانت ها یا ضد تعریق ها از انواع دیگر لوازم آرایشی و بهداشتی هستند که به منظور کاهش تعریق و بوی بد ناشی از آن مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع عطرها و دئودورانت ها
نام دیگر محصولات خوشبو کننده، دئودورانت است که بوی عرق را از بین برده و باکتری های مولد آن را از بین می برند. این محصولات برخلاف ضد تعریق ها، موجب کاهش تعریق نخواهند شد


راهنمای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی

در هنگام خرید لوازم آرایشی دقت کنید که این مواد توسط سازمان غذا و دارو تایید شده باشند. هیچ گاه از لوازم آرایشی بی نام و نشان استفاده نکنید؛ چرا که سلامتی شما را به خطر می اندازند. از خرید محصولات آرایشی تقلبی که با قیمت ارزان تری روانه بازار می شوند، جذا خودداری کنید. این محصولات معمولا در زیر زمین خانه ها در شرایط آلوده و با مواد نامشخص تهیه می شوند.
چنانچه لوازم آرایشی استاندارد تهیه کنید، تاریخ انقضا روی آن ثبت شده است. حتما به تاریخ انقضا توجه کنید و مطمئن شوید که لوازم آرایشی مورد استفاده شما منقضی نشده باشد. کیفیت مواد آرایشی نیز حائز اهمیت است؛ جهت اطمینان از این امر، می توانید برندهای معروف هر محصول را خریداری کنید. البته از عدم تقلبی بودن آن اطمینان حاصل نمایید.

راهنمای خرید کرم پودر
کرم پودری را بخرید که با پوست شما سازگار باشد. موجب بروز جوش و التهاب نشود و حالت ماسیده پیدا نکند. چنانچه دارای پوست چرب هستید، کرم پودری را خریداری کنید که بدون چربی یا Oil Free باشد. اگر قصد دارید آرایش طبیعی داشته باشید، کرم پودری را انتخاب کنید که خیلی روشن تر یا تیره تر نباشد. معمولا تناژ کرم پودرها بر دو پایه صورتی و زرد هستند که انتخاب آن به پوست شما بستگی دارد. چنانچه روی سطح پوست خود رگه های قرمز مشاهده می کنید، از کرم پودری با پایه صورتی استفاده کنید تا رگه ها پوشانده شوند.

راهنمای خرید سایه چشم
سایه قهوه ای ملایم یکی از آن رنگ سایه هایی است که باید در کیف لوازم آرایشی هر خانمی باید باشد. بهتر است بدانید که سایه های مات پرکاربردتر و ماندگارتر هستند. این در حالی است که سایه های براق در همه جا کاربرد ندارد و ماندگاری آن ها کمتر است. اگر قصد دارید در انواع مجالس از سایه چشم استفاده کنید، بهتر است ابتدا یک پرایمر روی پلک بزنید و سپس سایه خود را اجرا نمایید.


راهنمای خرید خط چشم
در خرید خط چشم بیشتر باید به استعداد و توانایی خود در کشیدن خط چشم دقت کنید. اگر در این کار مبتدی هستید، به جای انتخاب خط چشم مویی بهتر است از نوع مدادی و ماژیکی استفاده نمایید.

راهنمای خرید رژلب
در خرید رژلب بهتر است وسواس زیادی به خرج دهید. رژلب های ارزان قیمت که اغلب آن ها دارای ماندگاری بالایی نیز هستند، حاوی مقادیر بالایی سرب هستند که برای سلامتی مضر می باشند. رژلب ها را می توان در انواع جامد، مایع و مدادی تهیه کرد که استفاده از آن به شما بستگی دارد. چنانچه دارای لب های باریکی هستید، بهتر است رنگ های روشن تری از رژلب را انتخاب و خریداری کنید تا درشت تر به نظر برسند. اما اگر دارای لب های پهن تری هستید، در انتخاب رنگ رژلب آزادتر خواهید بود.

راهنمای خرید رژگونه
اگر دارای پوست خشک هستید، رژگونه های چرب و مایع برای شما مناسب تر است. اما اگر دارای پوست چربی هستید، بهتر است نوع پودری آن را انتخاب و خریداری نمایید. بهتر است رنگ تناژ رژلب با رژگونه یکی باشند؛ پس زمان خرید، به رنگ رژلب خود دقت داشته باشید.

ماندگاری لوازم آرایشی و بهداشتی

هر لوازم آرایشی و بهداشتی دارای مدت زمان مصرف معینی است که بعد از اتمام آن باید دور انداخته شود. در ادامه قصد داریم بهترین زمان مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی را عنوان کنیم.

انواع کرم پودر: اگر از نوع کاسه ای باشد 9 ماه و در صورت تیوپی بودن تا یک سال می توانید مورد استفاده قرار دهید.

انواع شامپو و ژل دوش: این محصولات بهداشتی را می توانید 2 تا 3 سال مصرف نمایید.

ریمل مژه و ابرو: 3 ماه

کانسیلر: 3 تا 6 ماه

رژگونه و سایه چشم: 2 تا 3 سال

مداد ابرو، چشم و لب: دو سال

پنکیک: 2 تا 3 سال

رژلب: دو سال


لوازم آرایشی ارگانیک یا نچرال چیست؟

عنوان ارگانیک را می توان به محصولات کاملا طبیعی اختصاص داد. در صورتی که در فرآیند تولید لوازم آرایشی، بیش از هشت هزار ماده و ترکیب مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که یک سوم آن ها شیمیایی هستند. در واقع، تولید لوازم آرایشی بدون هیچ گونه ماده شیمیایی، کار بسیار مشکل و پر هزینه است که به دلیل عدم وجود مواد نگهدارنده، مدت زمان نگهداری در آن ها بسیار کاهش می یابد. می توان گفت لوازم آرایشی ارگانیک بیشتر شبیه به شعاری برای بازاریابی برندهای لوازم آرایشی بهداشتی است.


عوارض لوازم آرایشی و بهداشتی

بررسی های انجام شده حاکی از آن هستند که لوازم آرایشی و عطرها حاوی ترکیبات مضر هستند و که استفاده آن ها در دراز مدت باعث بروز عوارض متعددی می شود. یکی از شایع ترین این عوارض، سرطان است. چنانچه از سنین پایین شروع به مصرف لوازم آرایشی کرده اید، دیر یا زود باید منتظر پیری زودرس پوست باشید. مواد آرایشی موجب ایجاد تغییراتی در پوست می شوند که چین و چروک یکی از مهم ترین آن ها است. علاوه بر این، موجب بستن منافذ باز پوست شده و با جلوگیری از رسیدن اکسیژن به آن، بروز جوش و آکنه را در پی دارند. حساسیت، تورم، سوزش، تاول، کهیر و ... نیز از دیگر عارضه های شایع است که در صورت مصرف مداوم لوازم آرایش پدید می آیند.
یکی از پر زیان ترین لوازم آرایشی، رژلب است که حتی برندهای معروف آن نیز حاوی مقادیری سرب هستند و به مرور وارد بدن می شوند. ورود سرب در بدن مصادف است با اختلالات رفتاری، افزایش پرخاشگری و کاهش بهره هوشی. علاوه بر این، می تواند تاثیرات منفی را در خانم های باردار و جنین آن ها ایجاد کند.



:: بازدید از این مطلب : 176
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

يک دليل ساده براي شروع کسب و کار، کسب سود است

تجارت مواد غذايي شايد يکي از کسب و کارهايي باشد که يک کارآفرين مي‌تواند در مدت‌زمان کوتاهي به سودآوري برسد. به عنوان مثال، اگر شخصي قرارداد مديريت رستوران با يک سازمان را ببندد، ممکن است به سختي ضرر کند چرا که يک بازار دردسترس براي او وجود دارد.

صنعت مواد غذايي مي‌تواند به سه قسمت فرآوري موادغذايي ، خدمات غذايي، و خرده‌فروشي غذا طبقه‌بندي شود 

برای خرید برند آماده پروتئینی کنسروی به سایت بورس برند مرجع ثبت و فروش برند های آماده مراجعه فرمایید

يافتن و انتخاب يک ايده کسب و کار صحيح اولين و مهمترين گام براي اين منظور است

انتخاب نوع ماده غذايي با نيازهاي زندگي روزانه و سليقه افراد ارتباط مستقيم دارد؛ اما نوع فرهنگ معيشتي يک جامعه هم مي تواند تأثير زيادي روي اين مسئله داشته باشد. مثلاً پرفروش ترين مواد غذايي در ايران نمونه هاي خاصي را دربرمي گيرد؛ بر اين اساس برندهاي پرفروش يک سري شرکت هاي مشخص هستند که به احتمال زياد همه با آن ها آشنايي داريم

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی مواد غذایی را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند، برند آماده مواد غذایی خریداری کنند

مراحل ساخت يک کسب و کار صنايع غذايي

 

تحقيق و توسعه

     اولين قدم در ايجاد يک کسب و کار صنايع غذايي، ايده پردازي و تحقيق براي توليد يک محصول جديد يا توسعه و بهبود محصولي ديگر است. اين محصول ميتواند هرچيزي باشد؛ از يک خوراکي مضر گرفته تا يک ميان وعده سلامت محور. براي شروع، در بازار تحقيق کنيد تا ببينيد در حال حاضر چه نيازهايي در بازار مواد غذايي وجود دارد و چه محصولاتي در دسترس هستند،  هنگامي که ايده يک محصول کاملا ساخته و پرداخته شد، وقت آن است که براي خود يک مسير و دستورالعمل طراحي کنيد. اين مسير مي تواند شامل توليد آزمايشي نمونه هاي مختلف و روش هاي توليد براي دستيابي به يک فرمول عالي باشد. توليد محصولي که هم کيفيت و ويژگي هاي حسي مطلوب و هم ماندگاري طولاني داشته باشد بسيار مهم است. همچنين بايد براي به طراحي و نوع بسته بندي محصول خود نيز فکر کنيد.

بودجه و سرمايه اوليه

     هنگامي که يک ايده داريد، بايد ميزان سرمايه اوليه کسب و کار خود را تعيين کنيد. اين بودجه مي تواند شامل هزينه تجهيزات، مواد اوليه، نيروي انساني و هزينه هاي تبليغات و بازاريابي باشد. درگام بعد به قيمت محصول خود توجه کنيد و حاشيه سود و ارزش افزوده محصولات خود را در نظر بگيريد. توجه داشته باشيد که بايد واقع بين بود و طرحي ايجاد کرد که چشم انداز مالي و تجاري کسب و کار شما را مشخص کند.

 

موقعيت يابي

     پيدا کردن مکان مناسب براي کسب و کار شما بسيار مهم است. شما به فضايي براي توليدي خود نياز داريد که به اندازه کافي بزرگ باشد تا تجهيزات و نيازهاي توليدي شما را برآورده کند. عواملي مانند قوانين دولتي، دسترسي به خدمات شهري و نزديکي به تامين کنندگان و مشتريان را در نظر بگيريد.

مجوزها

    قبل از شروع توليد، بايد مجوزها و پروانه هاي لازم را دريافت کنيد. اين مجوزها ممکن است شامل پروانه تاسيس، پروانه توليد، پروانه بهداشتي، مجوز اداره صنعت و معدن و تجارت، مجوز غذا و دارو و نشان ملي استاندارد باشد. همچنين در برخي موقعيت هاي مکاني و براي توليد برخي محصولات خاص ممکن است نياز به دريافت مجوزها و پروانه هاي خاصي باشد

 

خريد تجهيزات و استخدام نيروي انساني

     هنگامي که مسئله موقعيت يابي و مجوزها حل شد، نوبت به خريد تجهيزات و استخدام کارکنان مي رسد. اين تجهيزات ميتواند شامل همه چيز از تجهيزات توليد گرفته تا دستگاه هاي بسته بندي و ليبل زني باشد. سرمايه گذاري بر روي تجهيزات باکيفيت که تا سال هاي سال دوام مي آورد بسيار مهم است. هنگام استخدام کارکنان نيز تلاش کنيد به دنبال افراد با تجربه در توليد مواد غذايي و کنترل کيفيت باشيد.

کنترل کيفيت

     تحقيق  درباره روش هاي کنترل کيفيت براي اطمينان از سازگاري محصول شما و مطابقت با استانداردهاي ملي و بين المللي مواد غذايي ضروري است. اين کنترل ها شامل آزمايش مواد اوليه، نظارت بر فرآيندهاي توليد و اطمينان از دقيق بودن بسته بندي و برچسب گذاري مي شود. همچنين پيشنهاد ميشود برنامه HACCP (تحليل خطر و نقاط کنترل بحراني) را اجرا کنيد تا مطمئن شويد که محصول شما براي مصرف سالم و ايمن است

ارتباط با تامين کنندگان و توزيع کنندگان

     ايجاد روابط با تامين کنندگان و توزيع کنندگان براي موفقيت کسب و کار صنايع غذايي شما بسيار مهم است. به دنبال تامين کنندگاني باشيد که مواد اوليه با کيفيت بالا را با قيمت هايي مناسب و رقابتي ارائه مي دهند. هنگام انتخاب توزيع کنندگان، شهرت و خوشنامي، قابليت اطمينان و توانايي آنها براي دستيابي به مشتريان خود را در نظر بگيريد. تلاش کنيد روابط قوي با تامين کنندگان و توزيع کنندگان خود ايجاد کنيد تا اطمينان حاصل کنيد که زنجيره تامين ثابت و قابل اتکايي داريد.

 

استراتژي بازاريابي

     توسعه يک استراتژي بازاريابي براي معرفي و ارتقاي محصول شما و ايجاد شناخت و آگاهي از برند شما بسيار مهم است. ايجاد يک وبسايت و حضور در رسانه هاي اجتماعي و همچنين تبليغات محيطي براي نمايش محصول و تعامل با مشتريان پاي ثابت يک استراتژي بازاريابي خوب است. تلاش کنيد در نمايشگاه ها و رويدادها شرکت کنيد تا با مشتريان و توزيع کنندگان بالقوه ارتباط برقرار کنيد. براي تشويق مشتريان به امتحان محصول خود سعي کنيد کمپين هاي تبليغاتي و تخفيفي طراحي و اجرا کنيد.

 

راه اندازي و نظارت

     حالا زمان شروع توليد و نظارت بر عملکرد کسب و کار فرا رسيده است. سيستم مديريت ارتباط با مشتري (CRM) کسب و کار خود را فعال کرده و فروش و بازخورد مشتري را پيگيري کنيد تا مشخص کنيد چه چيزي مناسب است و چه چيزي مي تواند بهبود يابد. به طور مداوم محصول و استراتژي بازاريابي خود را ارزيابي کنيد تا مطمئن شويد که اهداف مالي و تجاري خود را برآورده مي کنيد.

در هرکسب وکاري خريد به اندازه فروش اهميت دارد

هرچه کالاهاي با کيفيت بيشتري تهيه کنيد و بتوانيد با قيمت مناسب آنها را بخريد ، سود بيشتري کسب خواهيد کرد

از پايه گذاري کل تجارت خود بر روي يک محصول جداً خودداري کنيد. انحصاري بودن يک محصول تا زماني ارزشمند است که رشد بازار خود را در جامعه حفظ کند .علاوه برآن بايد موارد پيش بيني نشده را نيز در نظر داشته باشيد . گاهي يک محصول رقابتي جديد به يکباره بازار محصول موفق ديروزي را از بين مي برد

عوامل موثر بر انتخاب محل فروشگاه

 

انتخاب مکان درست

مکاني که براي شروع راه اندازي فروشگاه انتخاب مي نماييد ، بسيار اهميت دارد و دقيقا مانند حرکت بر روي مرز موفقيت و شکست کسب کار شماست .

در انتخاب محل فروشگاه عواملي مانند حضور مشتريان ( پاخور ) ، طرح بندي درست شکل آن ، فضاي انبار ، فضاي اداري ، پارکينگ و فضاي نمايگاهي محصول حايز اهميت مي باشد  

گزينش يک نام مناسب براي يک کسب و کار نقش مهمي در برندسازي و درياد ماندن آن تجارت در ذهن مشتريان دارد . يکي از نکات مهم قبل از راه اندازي فروشگاه ، فرايند انتخاب نام و برندسازي فروشگاه است . روش صحيح در اين فرايند به ماندگاري ، استحکام و شکل گيري شخصيت تجاري برند شما کمک زيادي خواهد کرد

 

انتخاب نام مناسب در فروشگاه

نام بايد داراي تلفظ آسان و به ياد ماندني باشد.

مشتري بايد به راحتي نام مجموعه شما را به خاطر بياورد .منحصر به فرد بودن خوب است اما نه به قيمت به دردسر افتادن مشتري.

نام موفق بايد تداعي ذهني بصري هم داشته باشد يعني با شنيدن آن مشتريان به ياد تصوير خاص و ماندگاري بيفتند .

اسمي که انتخاب مي کنيد بهتر است معناي ضمني مرتبط هم داشته باشد .اين کار باعث مي شود تا تصوير ذهني و ماندگاري بيشتري در نزد مشتريان داشته باشيد .

هرچقدر نام ساده تر و کوتاهتر باشد ، اثر رواني بهتري دارد . در ضمن در دنياي تبليغات رسانه ها نيز نام کوتاه بازخورد بيشتري دارد .

اگر نام انتخابي به حرفه و شغل شما ارجاع داشته باشد شما از سوي کساني که بدنبال شما هستند با راحتي بيشتري يافت مي شويد و در دسترس خواهيد بود

 

نتيجه

براي اينکه يک کسب وکار مناسب آغاز کنيد بدنبال محصولي باشيد که در بازار تک بي رقيب باشد و فرصت خوبي براي ارايه و فروش در بازار داشته باشد

 



:: بازدید از این مطلب : 185
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

انتخاب نوع ماده غذایی با نیازهای زندگی روزانه و سلیقه افراد ارتباط مستقیم دارد؛ اما نوع فرهنگ معیشتی یک جامعه هم می تواند تأثیر زیادی روی این مسئله داشته باشد. مثلاً پرفروش ترین مواد غذایی در ایران نمونه های خاصی را دربرمی گیرد؛ بر این اساس برندهای پرفروش یک سری شرکت های مشخص هستند که به احتمال زیاد همه با آن ها آشنایی داریم

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی مواد غذایی را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند، برند آماده مواد غذایی خریداری کنند

طبق تحقیقات مردم ایران به غذاهای متنوع تمایل دارند و اصولاً خوش ذائقه هستند. به همین دلیل پرفروش ترین مواد غذایی در ایران طیفی رنگارنگ از انواع خوراکی های سنتی و غربی را شامل می شود که در زیر به آن ها پرداخته ایم. لیست مواد غذایی پرفروش ایران، عبارت اند از:

انواع گوشت

انواع گوشت و مواد پروتئینی که شامل گوشت گوسفند، گوساله، شتر، مرغ و بوقلمون، شکل های مختلف گوشت مثل گوشت چرخ کرده حتی مرغ زعفرانی، غذاهای دریایی مانند ماهی، میگو و خاویار و سایر فراورده های پروتئینی مثل تخم مرغ و قارچ است؛ گوشت در بیشتر غذاهای ما حتی اگر دارای سبزیجات باشد دیده می شودمثل انواع خورشت. به همین دلیل بخش بزرگی از مواد خوراکی پرفروش در ایران محسوب می شود.

برای خرید برند آماده پروتئینی کنسروی به سایت بورس برند مرجع ثبت و فروش برند های آماده مراجعه فرمایید

انواع برنج ایرانی و غیرایرانی

همانطور که می دانید بخش بزرگی از قوت روزانه مردم ایران را برنج های ایرانی و غیرایرانی تشکیل می دهد. مردم بهترین برندهای برنج ایرانی مثل شیرودی، هاشمی، دم سیاه، لنجان، فجر، علی کاظمی و طارم زیاد خریداری می کنند؛ همچنین برنج های خارجی مثل برنج هندی، پاکستانی و تایلندی هم جزو برنج های پراستفاده در سفره  غذای ایرانیان هستند. این کالاها پرفروش ترین محصولات سوپرمارکت را تشکیل می دهند

انواع نان

در ایران خرید نان های سنتی و خوشمزه مثل نان سفید یا لواش، سنگک و بربری متداول است و هرچقدر هم نان های صنعتی خوش طعم و جدیدی وارد بازار شود باز جای نان های محبوب و اصیل کشورمان را پر نمی کندولی به دلایل مختلفی از جمله تجویز رژیم های لاغری و کاهش وزن به وسیله پزشکان تغذیه یا درمان  بیماری های جسمی مختلف بعضی افراد باید از نان های صنعتی استفاده کنند؛ به همین خاطر خرید انواع نان کارخانه ای مثل نان باگت، تست و فانتزی بالا رفته است. البته نان  لواش هم به شکل بسته ای فروخته می شود.

انواع نوشیدنی سرد و گرم

نوشیدنی های گرم و سرد، یکی دیگر از «پرفروش ترین مواد غذایی در ایران» را تشکیل می دهند. اگر بخواهیم اول به نوشیدنی های گرم بپردازیم همانطور که می‎دانید چای رایج ترین نوشیدنی گرم در ایران است به طوری که بیشتر ماها حداقل یک فنجان در روز باید چای بخوریم.

 

به همین دلیل برندهای معروف چای مثل انواع چای سیاه ایرانی، چای های معطر، چای کله مورچه ای، چای های کیسه ای حتی دمنوش های گیاهی آرامبخشی مثل چای سبز در این رده فروش بالایی دارند. انواع متنوع پودر قهوه‏ ، نسکافه و کاپوچینو هم در ایران طرفداران زیادی دارند

اما اگر نوشیدنی های سرد را در نظر بگیریم باید به انواع نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه، دوغ، دلستر و آبمیوه اشاره کنیم که به خصوص بین جوانان محبوبیت زیادی دارند. آب معدنی یکی از رایج ترین اقلامی است که خرید آن در روزهای گرم و طاقت فرسای تابستان زیاد دیده می شود. همچنین انواع عرقیجات گیاهی مثل عرق نعناع و گلاب هم جزو «خوراکی های پرمصرف در ایران» به شمار می آید.

انواع روغن

انواع نان، برنج و چای که بررسی کردیم جزو مواد غذایی روزمره ما هستند اما روغن هم از این لیست مستثنا نیست. انواع روغن های جامد و مایع، روغن های مخصوص پخت و پز یا سرخ کردنی، روغن آفتابگردان، زیتون، ذرت و کنجد بیشترین روغن های مورد استفاده بین مردم ایران هستند.

انواع رشته و ماکارونی

بخش دیگری از “پرفروش ترین مواد غذایی در ایران” به رشته های نشاسته ای مثل انواع ماکارونی، لازانیا و رشته های آش و سوپ اختصاص دارد.

تنقلات

پرفروش ترین تنقلات مثل چیپس، پفک، پاستیل، لواشک، آدامس، تخمه، بیسکوییت، پفیلا، کیک و… که دیگر می دانید خوراکی های مورد استفاده بچه ها و جوانان هستند؛ این خوراکی ها یکی دیگر از محصولات در سوپرمارکت ها به شمار می آیند که از فروش زیادی برخوردارند.

میوه و سبزیجات

دسته دیگری از مواد غذایی که می خواهیم به آن اشاره کنیم میوه ها و سبزیجات مورد علاقه ایرانیان هستند. بین میوه جات معمولاً سیب درختی، هندوانه، موز، انگور و طالبی جزو پرطرفدارترین میوه ها هستند که در بیشتر خانه ها پیدایشان می کنیم.

بین انواع صیفی و سبزی هم با خرید بالای خیار و گوجه فرنگی روبه رو می شویم؛ همچنین سیب زمینی و پیاز به اضافه انواع سبزیجات هم یکی دیگر از مواد غذایی روزانه در ایران محسوب می شوند.

فروش چه مواد غذایی راحت است؟

آب‌نبات و سایر شیرینی‌ها

کوکی‌ها، شیرینی‌ها و سایر محصولات تنوری

گیاهان خشک، چاشنی‌ها و مخلوط گیاهان

نان تازه‌ٔ خانگی

مربا، ژله و سایر کنسروها

آجیل روکش‌دار و بدون روکش

ترشی سبزیجات و غیره

 

برندهای پرفروش مواد غذایی ایران

شرکت زرماکارون

شرکت صنایع غذایی بهروز نیک

شرکت لبنیاتی میهن

گروه صنعتی مینو

شرکت ایستک

 

چرا میزان فروش مواد غذایی در کشورهای جهان متفاوت است؟

فروش مواد خوراکی به عادات غذایی و فرهنگی یک جامعه وابسته است. در ایران چون بخش بزرگی از قوت روزانه مردم را برنج تشکیل می‌دهد پس تجارت برنج سود زیادی دارد اما در کشوری مثل آلمان خرید نان بیشتر متداول است.

پرفروش ترین مواد غذایی در ایران کدام‌ها هستند؟

برنج، نان، روغن و چای جزو بیشترین اقلام مواد غذایی روزانه مردم هستند که در دسته پرفروش ترین مواد غذایی در ایران قرار میگیرند.

 

نتیجه

به همین دلیل است که بسیاری از مردم شروع به ایجاد کسب و کارهایی کرده‌اند که مربوط به غذا هستند. این به خاطر میل به حل مشکل تهیه غذا است که به وفور یافت می‌شود. اگر زمان خود را صرف مشاهده تجارت‌های اطراف خود کنید، متوجه خواهید شد که بسیاری از تجارت ها به غذا مربوط می‌شوند، به خصوص اگر کسب‌ و کار به طور استراتژیک شکل گرفته باشد

 


:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

صنایع کمی هستند که حیاتی‌تر از مواد غذایی باشند. ممکن است ذائقه افراد متفاوت باشد؛ اما این مسلم است که همه به مواد غذایی نیاز دارند

کسب‌وکار به زبان ساده یعنی شغلی که فرد دارد و برای کسب درآمد به آن مشغول است باغبان‌ها و کشاورزها شغلی دارند که طی آن، مواد غذایی خام را وارد بازار می‌کنند. برخی افراد واسط بین مواد غذایی خام (ارگانیک) و محصول تولیدشده حاصل از آن هستند

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی مواد غذایی را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند، برند آماده مواد غذایی خریداری کنند

این افراد که ممکن است شامل چند نفر تا یک شرکت بزرگ باشند، کسب‌وکار مواد غذایی دارند و کارآفرینی مواد غذایی داشته‌اند؛ اما آن‌ها چگونه وارد بازار می‌شوند؟

شرکتی گندم را به ماکارونی تبدیل می‌کند؛ زیرا طی فرایندی مانند تحقیقات بازار به این نکته پی برده که بازار به محصولی مثل ماکارونی نیاز دارد و در صورتی که آن را تولید کند، مشتری خواهد داشت.آشپز یا رستوران، مواد غذایی خام را با هنر آشپزی ترکیب می‌کند و غذایی خوشمزه می‌پزد که مردم برای خرید آن، به رستوران مراجعه خواهند کرد

 

می‌توان شغل مواد غذایی راه انداخت؟

دیدن شرکت‌ها و غول‌های بزرگی که در سطح جهان کارآفرینی مواد غذایی داشته‌اند، می‌تواند، دلیل کافی و مناسبی برای راه‌اندازی کسب‌وکار مواد غذایی باشد؛ اما باید قبل از اقدام به این کار، به سوال «چطور می‌توان کسب‌وکار موفقی را راه انداخت، به‌گونه‌ای که محکوم به شکست نشود؟» پاسخ داده شود.کسب‌وکار مواد غذایی بازاری بسیار قوی و گسترده است؛ بازاری که رقابت در بخش‌های مختلف آن یکسان نیست. شما باید ابتدا برای خود مشخص کرده باشید که می‌خواهید در کدام بخش فعالیت کنید.

البته تحلیل رقبا در این انتخاب، خالی از لطف نیست؛ زیرا رقابت با شرکت بزرگی که بیشتر بازار را گرفته است، تصمیم درستی نخواهد بود

 

کسب‌وکارهای مواد غذایی موفق ایران

بهروز: آقای بهروز فروتن، متولد ۱۳۲۴، با کارآفرینی مواد غذایی این شرکت را راه‌اندازی کرد.

تک ماکارون: آقای احمد صادقیان، متولد ۱۳۲۲، بنیان‌گذار این شرکت بود.

تلاونگ: این شرکت در سال ۱۳۵۶ متولد شد.

گلها: در سال ۱۳۱۸ در زمینه ادویه‌جات وارد بازار شد و سال ۱۳۴۵ عرضه به روش بسته‌بندی را آغاز کرد.

درنا: شرکت تولید کیک که در سال ۱۳۴۴ کار خود را آغاز کرد و به‌مرور آن را گسترش داد.

سحر: در سال ۱۳۷۰ افتتاح شد و ۳ سال بعد به بهره‌برداری رسید.

دلپذیر: در سال ۱۳۲۸ کار خود را با تولید چندین نوع کمپوت و مربا آغاز کرد.

تبرک: این شرکت در سال ۱۳۷۷ افتتاح شد.

مانا: بیش از ۴۰ سال است که در زمینهٔ تولید ماکارونی فعالیت می‌کند.

یک و یک: در سال ۱۳۴۶ شروع به کار کرد

 

۱۵ ایده تولید مواد غذایی پر درآمد

مشاغل کوچکی در ارتباط با مواد غذایی وجود دارند که فعالیت و حضور در آن‌ها، می‌تواند شغل آینده شما باشد و با کارآفرینی مواد غذایی در این زمینه‌ها می‌توانید سود زیادی به‌دست آورید الزامی نیست که کسب‌وکارتان بسیار بزرگ باشد، همین که نیازهای بخشی از جامعه را برطرف کنید و کسب‌وکارتان بتواند نیاز مادی شما را برآورده کند یعنی به موفقیت در کسب‌وکار خود رسیده‌اید

حال با چند نمونه کسب‌وکار مواد غذایی که می‌توانند شغل آینده شما باشند و سود بالایی برای شما سرازیر کنند، آشنا می‌شویم:

تولید میوه خشک

شما می‌توانید میوه‌های مختلفی را از بازار یا زمین‌های کشاورزی بخرید؛ سپس آن‌ها را به روشی استاندارد و مناسب خشک کنید. آن‌ها را در بسته‌های مختلف با طعم‌های گوناگون بسته‌بندی کنید و برای فروش به نمایش بگذارید و به‌همین راحتی کارآفرینی مواد غذایی راه بیندازید

می‌توانید به مغازه‌های فیزیکی و خواروبار فروشی‌ها مراجعه کنید یا اینکه در وبسایت‌ و در فضای آنلاین، آن‌ها را به فروش برسانید. همان‌گونه که همین الان نیز وبسایت‌هایی در این زمینه وجود دارند.

کمپوت میوه

کمپوت میوه نیز می‌تواند کسب‌وکار مواد غذایی شما باشد. برای شروع این کار کافی است مقداری میوه تهیه کنید، به‌اندازه بجوشانید و به تناسب، شکر به آن اضافه کنید. این‌گونه، شما کمپوت میوه‌های متنوعی خواهید داشت که طبیعی و بدون نگه‌دارنده تهیه شده‌اند و افراد می‌توانند آن‌ها را از شما خریداری کنند

برای خرید برند آماده پروتئینی کنسروی به سایت بورس برند مرجع ثبت و فروش برند های آماده مراجعه فرمایید

لبنیات سنتی

کارخانه‌هایی وجود دارند که به‌صورت صنعتی و در ابعاد بزرگ، شیر را به لبنیات تبدیل می‌کنند و در این فرایند از مواد نگه‌دارنده بهره می‌برند. شما می‌توانید با دانش و تجربه‌ای که از کارهای خود آموخته‌اید، از شیر سنتی و محلی، لبنیات سنتی یعنی ماست، کره، دوغ و غیره تهیه کنید. افرادی که به خوراکی‌های سنتی علاقه‌مند هستند، مشتریان شما خواهند بود.

 

ماست میوه‌ای

شما می‌توانید ماست‌هایی را با طعم میوه تولید کنید و کارآفرینی مواد غذایی داشته باشید. طعم‌دار کردن ماست، هنر شما خواهد بود که طی آن، طعم‌های گوناگونی را به ماست اضافه خواهید کرد.

.بسته‌بندی حبوبات

چه این موضوع (فروش حبوبات بسته‌بندی شده) را بپذیرید یا پذیرش آن برای شما سخت باشد، شغل بعضی از افراد، بسته‌بندی حبوبات است. آن‌ها با بسته‌بندی شکیل و مناسب حبوبات، رعایت بهداشت، فروش این مواد را ساده می‌کنند و کارشان نیز نتیجه می‌دهد.

رستوران با غذاهای محلی

غذاهای محلی همواره طرفداران خاص خود را دارند. مردم محلی، خرید غذاهای خانگی و سنتی را بهداشتی‌تر می‌دانند. مسافران نیز به امتحان کردن غذاهای محلی رغبت بیشتری نشان می‌دهند. تازه اگر بتوانید شهرتی دست‌وپا کنید، مشتریانی خواهید داشت که صرفا برای امتحان کردن غذای شما آمده‌اند.

رستوران غذاهای محلی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به کسب‌وکار مواد غذایی دارد. با این حال، به‌ یاد داشته باشید که شما به این منظور باید فرآیند راه‌اندازی یک کسب‌وکار خانگی را بدانید.

 

غذای سالم کودکان

دنیای امروز سرعت زیادی دارد و همان‌طور که فست‌فود‌ها به دنیای افراد بزرگسال راه پیدا کرده‌اند، غذاهای آماده نیز به دنیای کودکان وارد شده‌اند.

والدینی هستند که دغدغهٔ غذای سالم و مفید را برای کودکان خود دارند و از نظر مالی نیز از موقعیت خوبی برخوردارند؛ اما فرصت کافی را برای تهیه غذاهای خانگی ندارند. این والدین، وقتی از وجود غذای سالم کودکان مطلع شوند، به مشتریان ثابت شما تبدیل خواهند شد.

 

نان فانتزی

نان‌های لواش، بربری و سنگک، نان‌های مورد توجه عموم مردم هستند؛ علاوه‌بر این نان‌ها، نان‌های فانتزی نیز راه خود را به سفره‌های مردم باز کرده‌اند و تعدادی از مردم، نان فانتزی را خوشمزه‌تر، سالم‌تر و مناسب‌تر می‌دانند و از آن برای سفره و زندگی خود استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید مهارت‌های موردنیاز برای تولید نان فانتزی را فرا بگیرید؛ سپس اقدام به ساخت و عرضۀ نان فانتزی کنید و کارآفرینی مواد غذایی داشته باشید.

 

آبمیوه ‌فروشی

کسب‌وکارهای زیادی هستند که به‌طور مستقیم با میوه سروکار دارند، آبمیوه‌فروشی نیز یکی از آن‌هاست.

میوه‌ها، سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های متنوع‌اند. با این کار، افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، مشتری شما خواهند شد

 

فست‌فود

سرعت بالای دنیای امروز، اغلب ما را به‌ سمت فست‌فودها کشانده و آشپزی و پخت غذای خوشمزه با مواد فست‌فودی، یک هنر است!

اگر این هنر را دارید، می‌توانید در این کار به فعالیت مشغول شوید؛ اما اگر به این هنر مسلط نیستید، می‌توانید از طریق دوره‌های آموزشی یاد بگیرید تا عملکرد بهتری داشته باشید.

 

بستنی رژیمی

مردم زیادی به‌ دلیل چاقی یا برای حفظ سلامت خود، رژیم می‌‌گیرند و از طرفی، تقریبا همه به بستنی علاقه‌مند هستند.

شما می‌توانید با کارآفرینی مواد غذایی در زمینه‌ٔ مغازه رژیمی، بستنی‌های رژیمی به مردم بفروشید. این بستنی‌ها، مزه‌ٔ خوبی دارند و به سلامتی شما نیز آسیبی نمی‌رسانند.

 

تهیه رب گوجه‌فرنگی

رب گوجه‌فرنگی با ذائقه ما ایرانی‌ها گره خورده است؛ به‌گونه‌ای که بیشتر مواد غذایی ما رب گوجه‌فرنگی دارد؛ حتی شرکت‌های بزرگی نیز برای تولید و فروش رب گوجه‌فرنگی راه‌اندازی شده‌اند.

رب گوجه‌فرنگی سنتی به‌دلیل مزایایی مانند رعایت بهداشت، مواد اولیه سالم و غیره، می‌تواند کسب‌وکار پرسود و خوبی برای شما باشد

 

تهیه آرد

افراد زیادی هستند که به آرد نیاز دارند. شما می‌توانید از گندم، آرد تهیه کنید یا اینکه مزرعه گندم داشته باشید و به‌جای فروش گندم به‌صورت خام، آن را به آرد تبدیل کنید و بعد بفروشید.

مزیت آرد سنتی، سبوس‌دار بودن آن است و می‌تواند گزینه خوبی برای کارآفرینی مواد غذایی باشد.

 

فرآوری سبزیجات

افراد از سبزیجات در غذاهای خود استفاده می‌کنند و ما ایرانی‌ها نیز علاقه‌ٔ زیادی به استفاده از سبزی در اغلب مواد غذایی خود داریم. تهیه سبزیِ خورشت‌ها کار ساده‌ای نیست و این کار ضمن وقت‌گیر بودن، به دانش و مهارت بالایی نیاز نیز دارد.

مواردی که همه افراد، آن‌ها را ندارند!

شما می‌توانید کسب‌وکار فرآوری سبزیجات راه‌اندازی کنید، سبزیجات خام را بخرید و آن‌ها را پاک کنید، بپزید و به مردمی که خواهانش هستند، بفروشید.

 

انواع ترشیجات

درست کردن یک ترشی خوشمزه کار ساده‌ای نیست. هنر ساخت ترشی را دارید؟ از آن بهره ببرید و ترشی‌هایتان را بفروشید. این کارتان خدمتی به دیگران است؛ زیرا از هدررفت مواد غذایی به دلیل نداشتن دانش ساخت ترشی جلوگیری می‌کند

 

نتیجه‌گیری

 

کسب‌وکار مواد غذایی بسیار گسترده است و کارآفرینی مواد غذایی نیز به کسب علم و دانش این کار نیاز دارد. شما اکنون باید بتوانید ایده کسب‌وکار مواد غذایی خود را داشته باشید و یکی از آن‌ها را اجرا کنید. البته فراموش نکنید که بدون دانش وارد هیچ کسب‌وکاری نشوید.

مطمئن باشید که با پشتکار و تلاش می‌توانید کسب‌وکارتان را به جلو ببرید و آن را به نتیجه برسانید. فقط ناامید نشدن و استفاده از تجربهٔ دیگران را فراموش نکنید



:: بازدید از این مطلب : 188
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

در دنیای امروز صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی همواره در حال رشد و پیشرفت است. با وجود خیل عظیم جمعیت جوان در دنیا بازار این صنف بسیار گسترده است و سرانه مصرف لوازم آرایشی در دنیا بسیار بالاست. جالب است بدانید ایران در دنیا به عنوان دومین مصرف‌کننده لوازم آرایشی در دنیا شناخته می‌شود. شاید بسیاری از افراد با خود اینگونه فکر کنند که، راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی کار ساده‌ای است و به راحتی می‌توان آن را انجام داد ولی، اینطور نیست و این امر نکات پیدا و پنهان زیادی دارد و در این نوشتار آنها را بررسی خواهیم کرد.

برای داشتن یک برند بزرگ باید در ابتدای کار یک نام زیبا داشته باشید و بعد آن را به عنوان برند خود ثبت کنید اگر شرایط و زمانش را ندارید میتوانید از سایت بورس برند، برند آماده آرایشی بهداشتی با قیمت مناسب بخرید.

در این نوشتار هزینه راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، مزایا و معایب، مقایسه فروشگاه اینترنتی و فیزیکی، بهترین مکان برای فروشگاه، نحوه اخذ جواز کسب فروشگاه لوازم آرایشی و عمده‌فروشی‌های لوازم آرایشی و بهداشتی را بررسی خواهیم کرد. پس از مطالعه این مقاله در صورت بروز هرگونه ابهام می‌توانید از طریق ثبت سوالات خود در قسمت دیدگاه‌ها، پاسخ خود را در اسرع وقت دریافت نمایید. پس از مطالعه این مقاله می‌توانید پاسخ سوالاتی همچون موارد زیر را بیابید.

 

آیا فروش لوازم آرایشی سود دارد؟

 

برای مغازه لوازم آرایشی چقدر هزینه لازم است؟

 

برای فروش لوازم آرایشی چه باید کرد؟

 

چگونه یک مغازه لوازم آرایشی بزنیم؟

 

 

آشنایی با شغل فروشگاه لوازم آرایشی

شاید با خود فکر کنید شغل فروشگاه لوازم آرایشی فقط مربوط به فروش لوازم آرایشی و بهداشتی است اما تعریف بهتری که از این شغل می‌توان داشت این است که، یک فروشگاه لوازم آرایشی به مردم کمک می‌کند که زیباترین خودشان باشند و در نتیجه اعتماد به نفس آنها بالاتر خواهد رفت. در صورتی که شما نیز از دسته افرادی هستید که علاقه به آرایش و زیبایی دارید، این شغل برای شما مناسب خواهد بود. صنعت فروش لوازم آرایش یکی از بزرگترین تجارت‌ها در سطح جهان است و جالب است بدانید در سال ۲۰۱۵ فقط در آمریکا ۵۶.۲ میلیارد دلار لوازم آرایش خریداری شد و فروشندگان لوازم آرایش ۱۵ درصد از این مبلغ را سود کردند و این یعنی ۸.۵ میلیارد دلار! برای ورود به این صنعت بزرگ و درآمدزایی، ۲ روش عمده وجود دارد:

 

ایجاد فروشگاه فیزیکی لوازم آرایشی و بهداشتی

ایجاد فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و بهداشتی به تنهایی

فروشگاه اینترنتی یا فیزیکی برای شغل لوازم آرایشی و بهداشتی

فروشگاه اینترنتی یا فروشگاه فیزیکی

 

تا همین چند سال پیش هر زمان که صحبت از راه اندازی یک تجارت می‌شد، بسیاری از افراد به احداث یک مغازه فکر می‌کردند. اما در زمان‌های اخیر و مخصوصاً پس از پاندمی کرونا، فروشگاه‌های اینترنتی نیز دستخوش تحول شدند. در حال حاضر امکان درآمدزایی از طریق فروشگاه‌های اینترنتی به تنهایی نیز وجود دارد اما بزرگترین مشکل آنها نیاز به صرف زمان بیشتر نسبت به فروشگاه‌های فیزیکی برای درآمدزایی می‌باشد. همچنین در فروشگاه‌های فیزیکی امکان استفاده از فروشگاه‌های اینترنتی نیز وجود دارد. اما از طرف دیگر هزینه‌ای که برای راه‌اندازی مغازه لوازم آرایشی نیاز است نسبت به فروشگاه‌های اینترنتی به تنهایی، بیشتر است.

 

میزان درآمد لوازم آرایشی و بهداشتی

شاید برای شما نیز این سوال به وجود آید که آیا فروشگاه لوازم آرایشی سود دارد؟ یا سود فروشگاه لوازم آرایشی چند درصد است؟ برای پاسخ به این سوال لازم است این نکته را بدانید که میزان درآمد یک فروشگاه لوازم آرایش کاملا بستگی به کامل بودن اجناس داخل فروشگاه، مکان فروشگاه، میزان شناخته شدن برند مورد نظر و بسیاری عوامل دیگر دارد. نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد این است که درآمد این صنف کاملاً ثابت شده است و طبق تحقیقات با وجود مشکلات اقتصادی درآمد بالایی برای این صنف انتظار می‌رود. به عنوان مثال در حالت معمول در صورت راه‌اندازی اصولی، درآمد یک لوازم آرایشی می‌تواند در حدود ۳۰ میلیون تومان باشد (در سال ۱۴۰۰).

 

مزایا و معایب راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی

یکی از مهمترین اقدامات برای راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، اطلاع از مزایا و معایب این امر می‌باشد. در قسمت زیر می‌توانید چند نمونه از این مزایا و معایب را مشاهده نمایید:

 

مزایای شغل لوازم آرایشی و بهداشتی

اولین مزیت راه اندازی فروشگاه لوازم آرایشی، میزان فروش بالا و بازار هدف گسترده است. همانطور که در قسمت‌های قبل بیان شد، ایران دومین کشور دنیا از نظر مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی است و این امر ثابت می‌کند که درآمد یک فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی می‌تواند بالا باشد.

مزیت بعدی که می‌توان برای صنف آرایشی و بهداشتی در نظر گرفت، عدم نیاز به تخصص به خصوصی برای کار در صنف است.

حاشیه سود بالا یکی دیگر از مزایای کار در صنف لوازم آرایشی می‌باشد. با توجه به اینکه برای تعیین سود لوازم آرایشی در ایران قانون محکمی وجود ندارد و همچنین میزان تقاضا برای این کالا بالا است، امکان سود بالا در این صنف وجود دارد. حتی در سطح جهانی نیز میزان سود لوازم آرایشی بالا است. طبق تحقیقات میزان حاشیه سود لوازم آرایشی به طور میانگین ۴۰ درصد است که در برخی مواقع تا ۸۰ درصد سود نیز مشاهده شده است.



:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 26 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

برای ساخت یک تجارت جهانی، تاکید بازاریابی بر تغییر از محصول برندها به برندسازی سازمانی است، به طوریکه در مطالعات بازاریابی، برندسازی و هویت سازمانی با رشد آگاهی از برندهای سازمان می توانیم دید، شناخت و شهرت شرکت را در این فازها افزایش دهیم.

اگر برند سازمانی قوی باشد می تواند به عنوان یک نقطه کانونی مورد توجه قرار گیرد و باعث جذب سهامداران و جلب توجه آن ها شود، این است که باعث می شود تا برند شرکت های مختلف نسبت به یکدیگر متمایز شوند.اما برندسازی فقط برای تمایز داشتن به کار نمی رود، بلکه می شود آن را عامل تعلق نیز در نظر گرفت، یعنی هنگامی که برند سازمانی تاثیر می گذارد، ارزش ها و منابع باعث جذب ذینفعان اصلی سازمان و تشویق آن‌ها به تعلقشان به برند می‌شود. این جذابیت و حس تعلق است که تصمیم گیری و رفتار یک خریدار سازمانی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

 اولین مرحله در ایران جهت داشتن برند، ثبت آن است اما یک سری از کسب و کار ها زمان و شرایط ثبت برند را ندارند که میتوانند با مراجعه به سایت بورس برند که در زمینه فروش برند آماده فعالیت میکنند برند خود را تامین کنند

 

استفاده مداوم از لوگو، رنگ سازمانی و فونت های اختصاصی می تواند به جذب مخاطبان کمک کند، الینز(Olins) استدلال می کند که استفاده از این روش با بکارگیری از یک نیروی بصری می تواند منجر به برقراری ارتباطی سازگار با مخاطبان گردد. همچنین می تواند به انتقال ارزش برند بپردازد.ارتباط ارزش در سازمان با ارزش های فرهنگی و شیوه های بازاریابی که مشخصه اصلی برندسازی است، نشان دهنده‌ی تماس مستقیم سازمان با فرهنگ سازمانی، چشم انداز استراتژیک و تصاویر ذهنی می باشد.

 

 

این چارچوب درک برندسازی را در خصوص فرآیندهای مربوط به چشم انداز، فرهنگ سازمانی و تصویر ذهنی نشان می دهد.این ۳ عنصر که پایه و اساس برند سازمان را تشکیل می دهند به موارد زیر بستگی دارد:

 

چشم انداز استراتژیک: ایده اصلی در پشت یک شرکت است که بیانگر برنامه های آرمانی مربوط به بخش مدیریت ارشد می باشد و آن چیزی است که شرکت قصد دارد در آینده به آن برسد.

فرهنگ سازمانی: ارزش‌ها، باورها و مفروضات اساسی یک سازمان است که نشانگر نوع ارتباطات بین اعضای آن است. همچنین فرهنگ، نمودی است از همه‌ی راه هایی که کارکنان از طریق آن به درجه و مرتبه‌ای که شرکت دارد می رسند.

تصاویر ذهنی سازمان: دیدگاه های توسعه یافته سهامداران درباره یک سازمان، دیدگاه های مشتریان، رسانه ها، عموم مردم و به طور کلی جهان خارج از شرکت.

چشم انداز استراتژیکی و فرهنگ سازمانی

 

طبق تعریف کالینز (Collins) و پوراس (Porras)؛ “چشم انداز یعنی آنچه که یک سازمان تمایل دارد تا در آینده به آن دست یابد”، با این وجود در طی تحقیقات انجام شده توسط محققان نشان داده شده است که شرکت های موفق، چشم انداز را به معنای بازسازی مجدد ارزش های اصلی تعریف کرده اند به جای آنکه به طور ناگهانی از یک مجموعه ارزش به مجموعه ارزش دیگری منتقل شوند. این نشان می دهد که چشم انداز استراتژیکی و فرهنگ سازمانی با هم مرتبط بوده و می تواند شرکت را به سوی اهداف و سطوح جدید هدایت کند.

 

در اکثر موارد فرهنگ سازمانی می تواند باعث ایجاد تمایز بین ارزش های مورد نظر مانند چشم انداز و ارزش های موجود در سازمان (فرهنگ سازمانی فعلی) گردد. فرهنگ سازمانی عمیقا در رفتار سازمانی وجود دارد اما زمانی به وقوع می پیوندد که ارزش های برند بر فرهنگ سازمانی و ارزش های اصلی آن ارجحیت داشته باشد، ارزش برند سازمانی منجر به ایجاد انسجام بین برند و عملکرد شرکت می شود به طوری که اعضای یک سازمان می توانند به ایجاد ارزش برند سازمانی کمک نمایند.

 

با توجه به شکل ۲ سومین عامل برای برندسازی سازمان که باید با فرهنگ و چشم انداز ارتباط برقرار کند، تصاویر ذهنی سازمان است.

 

فرهنگ سازمانی و چشم انداز و تصاویر ذهنی سازمان

 

طبق نظر آکر، زمانی ارزش برند سازمانی منجر به ایجاد اعتبار در چشم ذینفعان می شود که مطابق با فرهنگ سازمانی و ارزش های شرکت باشد. همچنین در مورد برند سازمانی می توان ادعا کرد که باعث هم ترازی بین تصویر ذهنی سازمان و فرهنگ سازمانی و آگاهی همه ذینفعان در مورد شرکت خواهد شد.

 

تصاویر ذهنی ادراک شده، از طریق ارزش ویژه برند باعث برابری برند در سطوح سازمانی و نفوذ آن در رفتار ذینفعان می‌شود. یک برند سازمانی موفق، نیازمند آن است که تصاویر ذهنی با فرهنگ سازمانی مرتبط باشند که در نتیجه منجر به ایجاد ارزش در رفتار روزمره موجود در درون شرکت خواهد شد.

 

بسیاری از سازمان ها سعی می کنند تا مدیریت تصاویر ذهنی در سازمان را از طریق ترکیبی از تبلیغات، مدیریت ارتباط با مشتری، ارتباطات بازاریابی و روابط عمومی برقرار کنند. در صورتی که برخی از محققان استدلال کرده اند که اثر اصلی این تلاش ها در میان اعضای خود سازمان یافت می شود.

 

چشم انداز استراتژیک و تصاویر ذهنی سازمانی

 

چشم انداز سازمان می تواند بر تصویر ذهنی موجود در سازمان اثر گذارد و به عنوان عامل بعدی مورد نظر قرار گیرد. اما باید در نظر داشت که برای تبدیل شدن به یک برند سازمانی نمی توان صرفا از موقعیت بازار مورد نظر و یا تصویر ذهنی استفاده کرد، بلکه باید از ارزش های اصلی مربوط به شرکت که بر طبق فعالیت آینده برنامه ریزی شده اند نیز استفاده کرد.

 

تغییر و تحول استراتژیک و فعالیت های مربوط به برندسازی مجدد سازمان، کار غیر ممکنی نیست، اما چنین تغییراتی علاوه بر اینکه به یک تلاش جامع نیاز دارد، نیازمند پذیرش ریسک از دست دادن اعتبار نیز می‌باشد. با این حال در روابط بین هویت برند و تصویر ذهنی ادراک شده، تصاویر ذهنی سازمان به عنوان آینه ای عمل می کند که مدیران ارشد در آن می توانند به بررسی چشم انداز استراتژیک شرکت بپردازند.

 

علاوه بر این، چشم انداز استراتژیک می تواند در رابطه با تصاویر ذهنی درک شده توسط سهامداران خارجی، اطلاعات بیشتری را در مورد سازمان و فعالیتش فراهم کند، که این روند شامل عناصری است که در مدیریت مستقیم وجود دارد اما عواملی مانند رسانه ها، تحلیلگران کسب و کار، رقبا و … ممکن است سهامداران را تحت تاثیر قرار دهند که با اهداف مشخص شده در چشم انداز استراتژیک شرکت در تضاد باشند.

 

اگر مدیران نسبت به تصویر ذهنی به وجود آمده توسط دیگران حساس باشند، می توانند برندهای متعلق به شرکت را با موفقیت توسعه داده و پایداری آن را بیشتر کنند. همچنین اگر بتوانند فرهنگ سازمانی را به این معادله اضافه کنند، در موقعیت بهتری برای مدیریت برندهای سازمان خود خواهند رسید.

 

توجه همزمان به چشم انداز، فرهنگ و تصویر ذهنی

 

سازمان‌هایی که مدیران شرکت ها در آن پویا بوده و دارای چشم انداز، فرهنگ و تصویر ذهنی می باشند در مقابل سازمان هایی قرار دارند که مستقل از این عوامل عمل می کنند و یا درکی از فعالیت های درونی سازمانی ندارند.

 

شکل ۲ در رابطه با تفکر مدیران سازمان درباره برند سازمانی مدلی را ارائه می دهد که در آن ارتباط چشم‌انداز، فرهنگ سازمانی و تصویر ذهنی مشخص می شود.

 

از سازمان هایی که این مدل را با موفقیت استفاده می کنند، هواپیمایی بریتیش ایرویز، با بیش از دو دهه قدمت می باشد که حوادث و تغییرات استراتژیکی درون این سازمان نشان دهنده چگونگی فرآیند تجاری آن است، همچنین هویت بصری این سازمان مانند شعار، لوگو، رنگ سازمانی، سبک طراحی و سایر نشانه ها مانند سبک پوشش و رفتار، ما را با نگرش های پیچیده و رفتارهای مربوط به برندسازی سازمان در خصوص چشم انداز، فرهنگ سازمانی و تصویر ذهنی آشنا می کند.



:: بازدید از این مطلب : 182
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

برندسازی در زمینه فروش و بازاریابی بسیار تأثیرگذار است. علاوه بر این که داشتن یک برند تجاری شما را از رقبا متمایز می‌سازد، دلایل مهم دیگری نیز وجود دارد که ساخت برند را به یک مقوله پر اهمیت در کسب و کار تبدیل می‌کند. در ایران به دوصورت میتوانید برند داشته باشید مورد اول اینکه برند خود را در اداره مالکیت معنوی ثبت کنید و دیگر اینکه از بورس برند که مرجع خرید و فروش برند است کمک بگیرید و از برند های أماده این سایت استفاده کنید . اما اینکه چرا برند سازی مهم است دلایل زیادی دارد و این دلایل عبارتند از:

 

 

اطلاع‌رسانی به مخاطبین

برندینگ در بازاریابی محصول نقش بسزایی دارد، وظیفه اصلی بازایابی اطلاع‌رسانی به مخاطب درباره محصول و خدمات است که با کمک برندسازی می‌توان به راحتی به این مهم دست پیدا کرد.

 

 

 

یکپارچگی

 

برندسازی سبب می‌شود تا نام، آرم، محصول و خدمات یک کسب و کار با هم پیوند داشته و زیر سایه یک برند قرار گیرند. به این ترتیب ترغیب مشتری برای توجه به یک محصول یا خدمات کار ساده‌تری است. با یکپارچگی و هدفمندی اعضا در سازمان، شکل بازاریابی ارتقاء یافته و با موفقیت بیشتری همراه است.

 

 

 

افزایش فروش

 

یکی از مواردی که برندسازی تأثیر مستقیمی روی آن دارد، افزایش فروش است. تجربه نشان می‌دهد که برند تجاری باعث افزایش فروش و کسب درآمد می‌شود. به راحتی می‌توان بر اساس چگونگی عملکرد و استراتژی‌های بازاریابی یک برند تجاری میزان درآمد و کسب سود آن را تخمین زد. ضمن این که تجاری‌سازی یک برند کمک می‌کند تا با افزایش فعالیت‌های استراتژیک در حوزه بازاریابی و آموزش‌های موجود در این زمینه به فروش بیشتری دست پیدا کند.

 

 

 

اعتمادسازی در بازار

 

وقتی یک کسب و کار صاحب یک برند تجاری باشد از اعتماد و اعتبار بیشتری در بازار برخوردار است. در واقع با برندینگ شما اعلام می‌کنید که به وعده‌های خود عمل خواهید کرد، ادعا‌هایی که در مورد محصولات یا خدمات خود ارائه می‌کنید واقعی است و تضمین لازم برای اجرای آن‌ها را در اختیار دارید. در حقیقت این برندسازی است که به مشتری اجازه ایجاد ذهنیت مثبت در مورد محصولات یا خدمات شما را می‌بخشد.

 

نقش برندینگ و برندسازی در توسعه و رشد کسب و کار

 

به هیچ عنوان نمی‌توان از نقش مؤثر ساخت برند در مسیر توسعه کسب و کار غافل بود. برند سازی به شما کمک می‌کند تا علاوه بر ایجاد تأثیرات مثبت و ماندگار در ذهن مخاطب، به نیازهای آینده آنها نیز واقف باشید. ضمن این که اصلی‌ترین عامل تمایز شما از رقبایتان در عرصه‌های مختلف راه‌اندازی، رشد و توسعه کسب و کار همین ساخت برند است.

 

 

 

هویت بخشی، هدایت کسب و کار جدید و طراحی استراتژی های بازاریابی موفق از مهمترین تأثیرات برندسازی است. وقتی هویت‌سازی برای برند به طور کامل و اصولی انجام گیرد، اعتمادسازی بازار و مخاطبین نیز به شکل صحیح‌تری پیش می‌رود، شما می‌توانید برنامه‌ریزی مدون و استراتژی‌های بازاریابی را به خوبی در مسییر رشد خود پیاده‌سازی کنید و در نتیجه، رشد و توسعه کسب و کار سریع‌تر و اصولی‌تر پیش خواهد رفت.

 

 

 

بیشتر بخوانید: نقش عکسها در بازاریابی، برندسازی و فروش کسب و کارها

 

برای برندسازی اصولی چه مراحل و پروسه‌ای باید انجام شود؟

برای این که برندسازی به شکل اصولی و موفقیت‌آمیز انجام گیرد باید از مراحل آن آگاه باشید. در واقع این مراحل به شما کمک می‌کند تا گام‌های مطمئن‌تری در مسیر برند سازی بردارید و سریع‌تر به هدف برسید:

  

زیرساخت‌ها را مهیا کنید

 

یکی از مهمترین و اولین قدم‌ها در مسیر برندسازی، مهیا بودن زیرساخت‌های لازم است. ویژگی‌های برند را بررسی کنید، مثلاً مدرن بودن، لوکس بودن، ارزان بودن، رقابتی بودن و… از جمله ویژگی‌هایی است که می‌توانید برای برند خود در نظر بگیرید. نکته مهم توجه و تحقیق بازار است. بهتر است قبل از اقدام به برندینگ، وضعیت رقابت، تهدید‌ها و فرصت‌های بازار را نیز شناسایی کنید.

  

شخصیت‌سازی برند

 

این مسأله یکی از مهمترین گام‌های برندسازی است. باید برای برند خود شخصیتی قدرتمند و خاص طراحی کنید. باید ویژگی های منحصر بفردی برای هویت  برند خود در نظر بگیرید. مثلاً المان‌های بصری از جمله لوگو، بروشور، وب سایت، بنر‌های تبلیغاتی و… ، لحن گفتار متن کاتالوگ، نوشتار متن سایت، ‌ایمیل‌ها، آگهی‌ها و… ، نوع بسته‌بندی، طراحی بسته‌بندی، رنگ بسته‌بندی، محیط کار شامل لباس پرسنل، دکوراسیون داخلی، نوع ارتباط با مشتری، منشور سازمانی و… همگی از جمله مواردی هستند که در مورد شخصیت‌سازی برند باید به آن‌ها توجه خاص داشته باشید.

 

 سایت مالکیت معنوی ثبت برند : 

https://ipm.ssaa.ir/SignIn?Anonymous=Yes&StbValidator=636879836407911364&xss=No

 

 

برندسازی

 

 

بیشتر بخوانید: وب سایت چه نقشی در بازاریابی و برندسازی کسب و کارها دارد؟

 

چشم انداز واضح و مشخص

 

برای این که بتوانید برنامه‌ریزی خوب و دقیقی ارائه کنید نیاز است که چشم انداز واضحی داشته باشید. بررسی مواردی چون بازار‌های هدف، سهم برند از بازار، میزان درآمد و دارایی و… از جمله مواردی است که باید مشخص کنید. به این مسأله دقت داشته باشید که شما نمی‌توانید در همه زمینه‌ها برند باشید، پس بهتر است به دنبال نقاط قوت خود باشید، در این زمینه حتماً رقبا را از جهات مختلف بررسی کنید. 

 

مراحل اصلی برندسازی

برندینگ یا برندسازی شامل سه مرحله مهم و اساسی است که باید به صورت استاندارد و اصولی پیاده‌سازی شود. این مراحل عبارتند از:

  

برندسازی استراتژیک:

 

در این مرحله از کار شما محصول یا خدمات خود را برای شناخته شدن بهتر وارد بازار می‌کنید. معمولاً برندینگ با پخش محصل در بازار نوعی برند سازی استراتژیک محسوب می‌شود.

 

برندسازی میانی:

 

در این مرحله شما سعی می‌کنید روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و وجه تمایز خود از رقبا را برجسته‌تر سازید. نوع ارتباط با مشتری، بسته‌بندی اصولی، ارائه خدمات با کیفیت، محصولات متمایز و… از جمله مواردی است که در این شکل از برند سازی مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

برندسازی عملیاتی:

 

در این مرحله شما با برنامه‌ریزی کوتاه و بلندمدت برای شناخته شدن پیش می‌روید، تبلیغات، بازاریابی و تلاش برای ماندگاری در ذهن مخاطب با روش‌های استراتژیک از جمله مواردی است که در این بخش جای می‌گیرد.



:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

ساخت برند در یک شب ممکن نیست و شاید لازم باشد سال‌ها برای آن وقت و هزینه صرف کنید؛ اما در هر نقطه از مسیر که باشید، یک اشتباه کوچک می‌تواند تمام آنچه را که ساخته‌اید، خراب کند و شما را باز به نقطۀ صفر برگرداند. در بدترین حالت، برای همیشه حمایت و جایگاه خود را در بین مردم از دست می‌دهیدبرای دوری از این اتفاق، باید استراتژی خود را بر پایه‌ای محکم بنا کنید و قدم‌های ابتدایی مراحل برندینگ را به‌درستی بردارید. در این صورت، برندی قدرتمند می‌سازید که در برابر هر زلزله‌ای مقاوم خواهد بود و به‌راحتی ویران نمی‌شود. قبل از شروع مراحل ما باید یک نام برای برند خود انتخاب کنیم که در صورت مشکل در ثبت این برند در سازمان مالکیت معنوی میتوانیم از کارشناسان خبره بورس برند در زمینه خرید برند و فروش برند آماده و ثبت شده که کار مارا به شدت سرعت میبخشند کمک بگیریم.

 

به همین خاطر، اجازه دهید به سراغ معرفی مراحل برندسازی برویم:

 

۱. هدف کسب‌وکار خود را تعیین کنید

 

هر برند موفقی یک هدف قدرتمند و متمرکز دارد. این هدف همیشه مبنای تلاش‌ها و فعالیت‌های کسب‌وکار قرار می‌گیرد، اجازه نمی‌دهد از مسیر درست خارج شود و در نگرش مشتریان، کارمندان و بازار نسبت به آن تأثیر می‌گذارد.

 

اگر در تعیین هدف خود سردرگم هستید، از دایرۀ طلایی سیمون سینک (Simon Sinek) استفاده کنید و سه سؤال زیر را پاسخ دهید:

 

چه چیزی (What): محصول یا کسب‌وکار شما چه ویژگی‌هایی دارد؟ و چه ارزشی به مشتری ارائه می‌دهد؟

چگونه (How): چگونه می‌توانید متفاوت از رقبا باشید؟ مزیت رقابتی و نقطۀ تمایز شما نسبت به آن‌ها چیست؟ و چرا باید مردم به شما توجه کنند؟

چرا (Why): چرا این مجموعه شکل گرفته است؟ و می‌خواهد چه مشکلی را حل کند؟

 

 

۲. رقبای خود را بشناسید

 

با شناخت رقبا متوجه می‌شوید که چه جایگاهی در بازار دارید و باید به کجا برسید؛ همچنین نقاط تمایز و قوت خود را کشف می‌کنید و می‌توانید برای قانع‌کردن مخاطب، روی آن‌ها مانور دهید. برای این کار، ابتدا سؤالات زیر را بررسی کنید:

 

کدام شرکت‌ها رقیب اصلی شما به حساب می‌آیند؟

چه موفقیت‌ها و شکست‌هایی داشته‌اند؟

محصولات آن‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

مشتریان و کاربران وب، چه چیزهایی دربارۀ آن‌ها می‌گویند؟

از چه کانال‌های آفلاین و آنلاینی برای بازاریابی خود استفاده می‌کنند؟

داده‌هایی را که به دست می‌آورید، در یک جدول وارد کنید و مقایسه‌ای بین آن‌ها و اطلاعات مجموعۀ خود انجام دهید. کدام دغدغۀ مشتری در این بازار نادیده گرفته شده است که محصول شما می‌‌تواند به آن پاسخ دهد؟

 

مقاله پیشنهادی: برندینگ دیجیتال چیست؛ برندسازی دیجیتال به‌ زبانی ساده

 ۳. مخاطب هدف خود را تعیین کنید

تمام کسب‌وکار شما حول مخاطب می‌چرخد؛ مأموریت و پیام شما را رفتارها، نیازها و سبک‌ زندگی او مشخص می‌کنند. نمی‌توان همۀ مردم و بازار را مشتریان خود دانست و رضایت تمام آن‌ها را جلب کرد؛ بنابراین باید بخشی از بازار را انتخاب کنید.

 

برندهای مختلف مایع‌ ظرفشویی را در نظر بگیرید. آن‌ها محصولی یکسان دارند؛ اما هر یک بر سگمنت متفاوتی از جامعه تمرکز کرده‌اند:

 

دورتو با شعار «بوی تمیزی می‌دهد» و شخصیت عمه‌خانم، افرادی را انتخاب کرده است که به تمیزی و براق‌کردن ظرف‌ها اهمیت می‌دهند.

خاکستر با شعار «بدون پارابن» به سراغ مصرف‌کنندگانی می‌رود که نگران سلامت خود هستند و از مواد شیمیایی و سمی دوری می‌کنند.

پریل هم میگوید: «فقط یک قطره کافی است» و روی سخنش کاربرانی هستند که به‌صرفه‌بودن محصول برایشان در اولویت قرار دارد.

 

 

شعار دورتو

 

 

می‌توانید مخاطب ایدئال خود را بسازید. از خود بپرسید می‌خواهید چه کسی مشتری شما باشد و این شخص از چه ویژگی‌ها و عادت‌های رفتاری‌‌ای برخوردار است. سپس، براساس همین پرسونا، استراتژی‌های بازاریابی خود را تدوین کنید.

 

تا اینجای کار، با ۳ مرحله از مراحل برندسازی آشنا شدید. ادامهٔ مسیر به انجام صحیح این ۳ مرحله گره خورده است؛ بنابراین توصیه می‌کنیم کمی وسواس به خرج دهید و از آن‌ها سرسری نگذرید.

 

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

 

۴. مأموریت و چشم‌انداز خود را مشخص کنید

 

داشتن یک چشم‌انداز و مأموریت مشخص به شما کمک می‌کند تصمیم‌های درستی بگیرید و فرایندهای هدفمندتر و مؤثرتری تعریف کنید.

 

چشم‌انداز (Vision):

در چشم‌انداز هدف بلندمدت، رؤیا یا آیندۀ ایدئالی  را تعریف می‌کنید که می‌خواهید روزی به آن برسید. این هدف می‌تواند آرمانی و احساسی باشد. برای مثال، دیزنی‌لند چشم‌انداز خود را این‌گونه تعریف کرده است:

 

همۀ مردم خوشحال باشند

 

چشم‌انداز به کارمندان برای تلاش بیشتر و عملکرد بهتر انگیزه می‌دهد و آن‌ها را نسبت به کارشان متعهد می‌سازد.

 

مأموریت (Mission):

مأموریت به کارهای در حال انجام شما گفته می‌شود و باید در نهایت، شما را به چشم‌اندازتان برسانند. به عبارتی، مأموریت مشخص می‌کند چگونه و با انجام چه کارهایی به چشم‌انداز خود می‌رسید.

 

باز هم برگردیم به دیزنی‌لند؛ مأموریت این کمپانی «سرگرم‌کردن، آگاه‌ساختن و الهام‌بخشی به مردم سراسر جهان با قدرت داستان‌سرایی، خلاقیت و فناوری‌های نو» تعریف شده است. مأموریت این مجموعه را می‌توان در محصولات، خدمات و تبلیغات آن به‌وضوح دید و همۀ آن‌ها به چشم‌انداز آن یعنی خوشحال‌کردن مخاطب ختم می‌شوند.

 

مقاله پیشنهادی: استراتژی کسب و کار چیست؟ ۹ نمونه استراتژی کسب و کار

۵. صدا و لحن برند خود را پیدا کنید

صدا و لحن برند نحوۀ ارتباط او با مشتریان را تعیین می‌کند. صدای شما تداعی‌گر شخصیت کسب‌وکارتان است؛ شخصیتی مهربان، شوخ یا پرقدرت و جدی. این صدا باید در تمام رسانه‌ها ثابت باشد؛ به‌گونه‌ای که وقتی کاربر محتوا یا تبلیغی از شما دید، شخصیتی که دارید که در ذهنش شکل بگیرد. درست مثل وقتی که با شماره‌ای ناشناس به دوستمان زنگ می‌زنیم و او از صدا ما را می‌شناسد.

 

برای مثال ازکی همه‌جا شخصیت و صدایی دوستانه دارد و بیمه‌دات‌کام چهره‌ای جدی و رسمی‌تر از خود نشان می‌دهد.

 

 

 

صدا و لحن برند ازکی

 

 

برای پیداکردن صدای مجموعۀ خود لیستی از ویژگی‌هایی آن تهیه کنید؛ چند سال دارید؟ آیا به ماجراجویی علاقه دارید؟ یا بسیار مهربان و دلسوز هستید و مدام در رویدادهای خیرانه شرکت می‌کنید؟

 

در بین این ویژگی‌ها باید لحن گفت‌وگوی این شخصیت را هم در کانال‌های مختلف مشخص کنید. آیا او در اینستاگرام داستان‌های خود را برای مشتریان تعریف می‌کند و در لینکدین نکات آموزشی به مخاطب یاد می‌دهد؟

 

برای این صدا و لحن انتخابی خود، داکیومنتی از ویژگی‌های شخصیتی برندتان، لغات، جملات و سناریوهای مناسب او تهیه کنید و در اختیار بخش‌های مختلف سازمان قرار دهید.

 

 

 

۶. پیام و داستان شخصیت خود را خلق کنید

خلق پیام و داستان شخصیت شما یکی از مراحل برندسازی به حساب می‌‌‌‌آید که از همیت زیادی هم برخوردار است. داستان شرکت شما باید روایتی منسجم و احساسی از یک قهرمان باشد و محتوای آن موارد زیر را در بر بگیرد:

 

 این فرد، چه نوع تیپ شخصیتی‌ای دارد؟

چگونه ایدۀ اولیه در ذهن او شکل گرفت؟

 او برای رساندن مجموعه به نقطۀ فعلی، با چه چالش‌هایی دست‌وپنجه نرم کرده است؟

چه احساساتی را در رویارویی با شرایط مختلف تجربه‌ کرده است؟

این قهرمان در پایان پیام داستان را می‌گوید و توضیح می‌دهد که از تمام این فرازونشیب‌ها چه درسی گرفته است.

 

می‌توان از داستان برند تامز (TOMS) مثال زد که همه‌چیز از سفر آرژانتین آغاز شد؛ جایی که بلیک مایکوسی با کودکانی مواجه شد که کفش نداشتند. بلیک در همان سفر تصمیم گرفت شرکتی تاسیس کند که نه‌تنها برای او سود داشته باشد، بلکه به فقرا هم کمک کند؛ بنابراین به‌ازای هر جفت کفشی که تامز فروخت، یک جفت هم به کودکی هدیه داده شد. بد نیست بدانید که آن‌ها تا سال ۲۰۲۰، صد میلیون کفش به مردم نیازمند هدیه دادند.

 

 

 

۷. هویت بصری کسب‌وکار را بسازید

می‌خواهید مشتریان، شما را با چه عناصر بصری و المان‌های گرافیکی‌ بشناسند؟ در این مرحله، با طراحی اجزای زیر، چهرۀ ظاهری هویت خود را می‌سازید:

 

لوگو؛

پالت رنگی انتخاب‌شده؛

تایپوگرافی و فونت؛

سبک عکاسی و تصاویر.

این المان‌ها باید در تمام بخش‌های کسب‌وکار شما به کار بروند؛ از سایت، صفحات اجتماعی، تبلیغات آنلاین و ویدئوها گرفته تا بروشور، بنر چاپی و گزارشات.

 

۸. یکپارچه‌سازی انجام دهید

 

هویت و تصویر برند خود را در تمام چیزهایی که احتمال می‌دهید مشتری می‌بیند، می‌خواند یا می‌شنود، منعکس کنید. برای مثال:

 

در فروشگاه، لوگو و رنگ سازمانی شما را ببیند، صدای شما را بشنود و در مأموریت شما مشارکت کند.

در سایت بتواند چشم‌انداز، مأموریت و داستان شما را بخواند؛ همچنین عناصر بصریتان را پیش روی خود ببیند و با خواندن مطالب، لحن شما را دریابد.

 

 

۹. ثابت بمانید

تمام مراحل ساخت برندسازی را با شما در میان گذاشتیم؛ اما به یک مسئلهٔ مهم همیشه توجه کنید:

 

شما باید به مفاهیم و ویژگی‌های برند خود وفادار باشید و آن‌ها را مدام تغییر ندهید. این ناهماهنگی مشتریان شما را گیج می‌کند و هربار، ساخت برند را دشوارتر از قبل می‌سازد.

 

کارمندان شما هم نقشی اساسی در این ثبات دارند. شیوۀ چت‌ها، گفت‌وگوهای تلفنی یا حضوری، خلق محتوا و اجرای فرایندها، همگی، بازتاب‌دهندۀ فرهنگ و هویت شرکت هستند. اگر مشتری در هر قسمت، پیام متفاوتی دریافت کند، سردرگم می‌شود؛ به همین دلیل، هماهنگ‌سازی و همراه‌ساختن آن‌ها بخش مهمی از مراحل برندسازی و ایجاد ثبات محسوب می‌شود:

 

دستورالعمل‌هایی در راستای فرایند برندسازی خود ایجاد و به‌صورت داخلی توزیع کنید. هر کارمندی باید در هنگام انجام وظایف خود از آن به‌عنوان مرجعی برای ارزیابی استفاده کند.

هنگام استخدام کارمندان، اطمینان حاصل کنید که آن‌ها با فرهنگ سازمان سازگار باشند. نیروهای جدید را با ماموریت، چشم‌انداز و ارزش‌های مجموعه آشنا کنید.

کارمندان شرکت را به شکل‌های مختلف برای هم‌سوسازی با مفاهیم برند تشویق کنید.

مراحل برندسازی به پایان رسید؛ اما برای برندینگ محصول، چه مراحلی را باید طی کنیم؟ ابتدا، اجازه دهید ببینیم برندینگ محصول با برندینگ شرکتی چه فرقی دارد و سپس مراحل را با هم بررسی می‌کنیم.

 

مقاله پیشنهادی: بهترین روش‌های تبلیغات کسب و کارهای کوچک و نوپا

تفاوت برندینگ محصول با برندینگ شرکتی

شباهت‌هایی بین برندسازی محصول و برندسازی شرکتی وجود دارد؛ اما تفاوت‌های زیادی هم در این بین است که نمی‌توان نادیده گرفت.

 

برندسازی شرکتی – همان طور که از نام آن پیداست – تمام کسب‌وکار را درگیر می‌کند و روی یک محصول خاص که عرضه می‌کنید، تمرکز نمی‌کند. در واقع، هر قطعهٔ پازل کسب‌وکار شما مهم است؛ بنابراین یک مشکل کوچک در هر بخش از کسب‌وکارتان می‌تواند به برند شما آسیب بزند.

 

اگر مشتریان شما از یک محصول راضی نباشند، برند شما زیر سؤال‌ می‌رود؛ حتی اگر ۱۰ محصول ناب هم داشته باشید! در نقطهٔ مقابل، خدمات مشتری خوب می‌تواند به افزایش اعتبار و شهرت شما منجر شود.

 

اما در برندینگ محصول، استراتژی برندسازی حول یک محصول خاص به‌جای کل شرکت شکل می‌گیرد. برای اینکه تفاوت این دو را بهتر درک کنید، اجازه دهید یک سؤال‌ از شما بپرسیم:

 

آیا می‌دانستید پپسی به‌‌غیر از نوشابه، محصولات دیگری مثل چیپس، آب پرتقال و غلات صبحانه هم تولید می‌کند؟

 

با این حال، این محصولات از محصول اصلی پپسی جدا شده‌اند؛ چراکه هر برندی چیزی متفاوت را ارائه می‌کند و روی محصولی خاص متمرکز شده است.

 

به تفاوت برندینگ سازمانی با برندسازی یک محصول توجه کنید؛ چون هرکدام هدفی متفاوت را دنبال می‌کنند. برندسازی یک محصول به شما اجازه می‌دهد برای ارائهٔ خدمات به مشتریانی که در گروه‌ مخاطبانِ هدف اصلی شما قرار نمی‌گیرند، منشعب شوید و چند لاین متفاوت با محصولی خاص را پیش ببرید.

 

از دیگر مزایای برندینگ محصول هم می‌توان به این موضوع اشاره کرد که تصمیم‌گیری دربارهٔ خرید محصول را برای مصرف‌کننده ساده می‌کند؛ چراکه دیگر با انتخاب‌های فراوان و متفاوت روبه‌رو نمی‌شود.

 

به عبارتی، مصرف‌کننده می‌داند چه مشکلی دارد و به‌دنبال چه محصولی برای حل آن است. حتی در دسته‌بندی‌های خاص محصولات هم برند محصول به مشتری این پیام را می‌رساند که شما بهترین گزینه‌اید.

 

به‌عنوان مثال، در محصولات غذایی، برندسازی محصولی خاص که حول سلامتی و تندرستی شکل گرفته است، آن محصول را از غذاهای ناسالم جدا می‌کند.

 

حالا دیگر آماده‌اید که در بخش آخر این مقاله، مراحل برندسازی یک محصول را با یکدیگر بررسی کنیم.

 

نحوهٔ پیاده‌سازی برندینگ محصول

زمانی که طیف وسیعی از محصولات را ارئه می‌کنید، پاسخ‌دادن به نیازهای گروه‌های مختلف دشوار است؛ اما در برندینگ محصول، گروه خاصی را هدف می‌گیرید و می‌توانید به‌راحتی، برای ارتباط با تمام گروه‌های مشتریان هدف با استراتژی مناسب ارتباط برقرار کنید.

 

برای برندینگ محصول، مراحل زیر را طی کنید:

 

 

 

۱. تعیین هدف

قبل از اینکه برندینگ محصول را شروع کنید، بسیار مهم است که هدف خود را مشخص کنید. می‌خواهید کدام نیاز مشتری را رفع کنید؟ آیا محصول مشابهی در بازار وجود دارد؟ تا زمانی که ندانید محصول شما دقیقاً چیست و برای چه کسی مناسب است، نمی‌توانید یک برند قوی ایجاد کنید.

 

 

 

۲. تحقیقات بازار

پس از اینکه محصول خود را به‌خوبی درک کردید، باید به سراغ تحقیقات بازار بروید. شما باید شناخت کافی دربارهٔ مشتریان و رقبای خود در این مرحله به دست بیاورید. در واقع، شما باید مطمئن شوید که مخاطبِ هدف شما، محصولتان را انتخاب می‌کند.

 

به همین دلیل است که در این مرحله، متوجه می‌شوید که مخاطب موردنظر شما چه می‌خواهد. نظر آن‌ها را دربارهٔ محصولات مشابه بررسی کنید و ببینید چه چیزی را دربارهٔ آن محصول پسندیده‌اند. به عبارتی، چه چیزی باعث شده است که این محصول را انتخاب کنند. از طرفی، شما باید بدانید چه مواردی را هنگام خرید محصول در نظر می‌گیرند و بر چه اساسی تصمیم‌گیری می‌کنند.

 

علاوه بر این، ببینید چه برندهای دیگری در بازار هدف شما فعالیت می‌کنند و چگونه توانسته‌اند موفق شوند.

 

به تبلیغات اینترنتی نیاز دارید؟ تبلیغات کلیکی یکتانت را از دست ندهید

به تبلیغات اینترنتی نیاز دارید؟ تبلیغات کلیکی یکتانت را از دست ندهید

تبلیغات کلیکی یعنی تبلیغ شما در هزاران سایت پربازدید نمایش داده می‌شود و فقط در ازای تعداد کلیک‌ها هزینه پرداخت می‌‌کنید.

 

ثبت‌نام arrow-left

۳. تعیین هویت برند

شما دیگر می‌دانید محصول شما چیست و قرار است چه کسی را هدف بگیرید؛ بنابراین وقت آن شده است که هویت آن را مشخص کنید.

 

قبل از هر چیزی، شما باید نام برند را مشخص کنید. انتخاب نام فرایندی دشوار، پیچیده و وقت‌گیر است. در انتخاب نام به مخاطبِ هدف خود هم توجه کنید و مطمئن شوید انتخاب شما برای آن‌ها جذاب است.

 

دومین مرحله هم طراحی لوگو است. لوگو عنصر بسیار مهمی است که بهتر است ساده باشد. پیچیدگی بیش از حد لوگو به عدم انتقال پیام منجر می‌شود. لوگو باید به‌وضوح نشان دهد که محصول چه کاری انجام می‌دهد.

 

در مرحلهٔ بعدی، تکلیف پالت رنگی را مشخص کنید. شما باید بدانید از چه رنگ‌هایی استفاده کنید که بتوانید توجه مخاطبِ هدف را جلب کنید. پالت رنگی شما باید با چیزی که عرضه می‌کنید، هم‌خوانی داشته باشد.

 

در آخر هم باید به فکر طرح و شکل بسته‌بندی محصول باشید. البته اگر محصول فیزیکی ندارید، نیاز نیست نگران این بخش باشید.

 

چیزهای ساده‌ای مانند شکل بطری یا مواد استفاده‌شده باعث می‌شوند هویت برند شما متمایز شود. به‌عنوان مثال، استفاده از مواد قابل‌بازیافت در بسته بندی می‌تواند نشانهٔ روشنی از ارزش‌های شما باشد.

 

 

 

مقاله پیشنهادی: روانشناسی رنگ‌ها در بازاریابی و برندینگ

۴. تبلیغات

همه‌چیز آماده است؟ چه برنامه‌ای برای جذب مشتری دارید؟ در واقع، در این مرحله است که باید به فکر ایجاد و افزایش آگاهی از برند، جذب مشتری راغب و در نهایت، فروش باشید.

 

کمپین‌های بازاریابی و تبلیغات به شما کمک می‌کنند تا دیده و شناخته شوید. به چارچوب‌ها پایبند نباشید تا توجه مخاطبان را بیشتر جلب کنید.

 

به این مسئله البته دقت کنید که شما باید چیزی یکسان را در تمام کانال‌ها ارائه کنید؛ یکپارچگی در اینجا هم مانند همان چیزی که در مراحل برندینگ شرکتی گفتیم، اهمیت دارد.

 

مقاله پیشنهادی: برند بوک چیست و چرا به آن نیاز داریم؟ (۶ نمونه برند بوک ایرانی و خارجی)

 برندینگ، پلۀ ترقی کسب‌وکارتان خواهد بود

وقتی برند موفقی برای کسب‌وکار خود بسازید، محصولاتتان در بین مردم جایگاه ثابتی پیدا می‌کنند و به‌صورت تبلیغ دهان‌به‌دهان به دیگران معرفی می‌شوید. در این شرایط، زمان و هزینۀ بیشتری برای توسعۀ بخش‌های دیگر خواهید داشت و می‌توانید خلاقانه‌تر عمل کنید. به همین دلیل باید برندینگ را جدی بگیرید.

 

در این مقاله، با این استراتژی آشنا شدیم و مراحل برندسازی شرکتی و همچنین مراحل برندسازی یک محصول  را توضیح دادیم. این مراحل پایه‌های برند شما را می‌سازند و باید آن‌ها را درست بنا کنید تا هویتی قدرتمند و مقاوم در برابر چالش‌های مختلف بسازید.

 

آیا چیزی از قلم افتاده است؟ آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

ما در یکتانت به شما کمک می‌کنیم کمپین‌های مختلف از افزایش آگاهی از برند گرفته تا فروش را به‌راحتی اجرا و مدیریت کنید. برای شروع، همین حالا با ما تماس بگیرید.

منبع یکتانت



:: بازدید از این مطلب : 198
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

برند از مالکیت معنویی کسب و کار شما محافظت میکند و اجازه سوء استفاده از برند شما را به دیگران نمیدهد ، اعتبار برند 10 ساله و قابل تمدید میباشد ،  برای تعریف بهتر از برند باید بگیم برند همان چیزیست که مشتری میخرد و محصول چیزی که شرکت تولید میکند . به همین دلیل شما باید برند ثبتی داشته باشید برا داشتن برند دو راه وجود دارد یا مراحل ثبت برند که در ادامه کامل توضیح داده میشود را طی کنید و یا از تصمی بگیرید که از بین برند آماده موجود برند ثبت شده در بورس برند با توجه حوزه فعالیتتان یکی را انتخاب کنید که این عمل  میتواند در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین دردسر شما را صاحب برند کند.

 

مدارک مورد نیاز برای درخواست ثبت برند ( شخص حقیقی ) :

کپی شناسنامه ، کارت ملی و کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین استفاده شده )

کپی مجوز های فعالبت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)

مدارک برای شخص حقوقی :

کپی شناسنامه و کارت ملی و کپی روزنامه ی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)

کپی مجوز های فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)

کارت بازرگانی (در صورتی که از حروف لاتین در برند استفاده شده)

به این نکته توجه کنید : در صورتی که در علامت(لوگو) یا نام مورد نظر شما جهت ثبت ، کلمه یا حروف لاتین استفاده نشده باشد، ارائه ی کارت بازرگانی لازم نخواهد بود.

 

پس از پایان مراحل ، کد رهگیری را دریافت خواهید کرد و در صورت تایید مدارک توسط کارشناس مربوطه، دو نسخه قرارداد به آدرس شما ارسال خواهد شد. شما باید پس از امضای هر دو نسخه  یکی از نسخ را به همراه مدارک برابر اصل شده و فیش واریزی به آدرس مرکز ارسال کرده و پس از دریافت مدارک، مراحل ثبت برند شروع خواهد شد.

 

 

ثبت برند در ایران 

 

 اصلا چرا در ایران که بحث کپی رایت ضعیف است و پیگیری پیچیده ای دارد برند ثبت کنیم ؟ :

 

ثبت برند باعث جلوگیری از کپی کاری و سواستفاده های احتمالی از شهرت و اعتبار نام تجاری شما خواهد شد.

برند و نام تجاری شما همچون یک ویترین است. یک ویترین زیبا قطعاً در جذب مشتریان تاثیر بسزایی خواهد داشت.

با داشتن یک علامت تجاری خوب، تعداد بیشتری از بازدیدکنندگان تبلیغات شما به مشتری تبدیل و بازدهی تبلیغات شما بیشتر می‌شود.

هیچ‌کس یک تجربه لذت‌بخش ناشی از یک برند را ساده فراموش نمی‌کند. همه دوست دارند تجربه‌های خوشایند یک بار دیگر تکرار شوند.

نکته: دقت داشته باشید که ثبت برند جدا از نام شرکتها می باشد. مثلا برند دیجی کالا متعلق به شرکت  نو آوران فن آوازه می باشد. یعنی نام شرکت شما هر نام سه کلمه ای می تواند باشد اما نام برند است که بزرگ می شود و مهم است.

 

هزینه های ثبت برند در سال 1400

 

هزینه های قابل پرداخت جهت ثبت علامت تجاری به شرح ذیل می باشد که میتوانید از طریق سایت اداره کل مرکز مالکیت معنوی ثبت کنید :

 

هزینه ثبت اظهارنامه (متناسب با انتخاب طبقه و تعداد خدمات متغییر بین مبلغ 300.000 ریال الی 1.000.000 ریال می باشد.).

هزینه انتشار آگهی ثبت علامت در روزنامه رسمی کشور در دو نوبت تقاضا – رسمی. ( متناسب با انتخاب طبقه و تعداد خدمات متغییر بین مبلغ 2.000.000  ریال الی 8.000.000 ریال می باشد).

هزینه حق الثبت علامت تجاری ( متناسب با انتخاب طبقه و تعداد خدمات متغییر بین مبلغ 2.000.000  ریال الی 8.000.000 ریال می باشد).

 حق الزحمه وکالت: طبق توافق طرفین و تعرفه مصوب میباشد.

 

نکته حق الزحمه وکیل : این هزینه به تشخیص و تصمیم متقاضی ثبت علامت ، جهت پیگیری پرونده ، اخذ سند و .... توسط وکیل وجود خواهد داشت یعنی اگر متقاضی وکیل نخواهد برای انجام امورات اداری هزینه ایی در بر نخواهد داشت.

.حق الزحمه موسسه : طبق توافق و تعرفه مصوب موسسه

نکته حق الزحمه موسسه : برحسب نوع اسم ثبتی(اسم لاتین،فارسی،تنوع طبقه) و نوع خدمات ارائه شده مبلغ متغییر می باشد.

 

 بعد از تکمیل و ارسال مدارک اظهارنامه ایی با عنوان برند شما تنظیم میشود و برای اداره ثبت برند ارسال میشود تا به تأیید نهایی برسه این پروسه از 1 ماه تا 4 ماه متغیر خواهد بود ،در طول این مدت کارشناسان مجرب بورس برند شانه به شانه شما ایستاده اند تا بهترین نتیجه را کسب کنید .



:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

بت برند ( نام تجاری ) و لوگو (علامت تجاری) به عنوان یک اسم، لوگو، طرح گرافیکی و مواردی از این قبیل، است که به دلیل یکتا بودن آن، باعث ایجاد تفاوت بین سایر برندها می شود. با ثبت و اخذ برند و لوگو می توان علاوه بر ایجاد تمایز، باعث حفظ حقوق مالکیت معنوی یک کالا، خدمات یا کسب و کار شد. برای به ثبت رساندن علائم تجاری و لوگو در ایران باید قوانین، شرایط و مراحلی را بصورت دقیق و قانونی طی کرد تا به مدت 10 سال در مرحله اول، برند شما اعتبار داشته باشد که این مورد قابل تمدید نیز می باشد. سامانه و سایت ثبت برند آگاه ثبت، بصورت اینترنتی قابلیت ثبت، نام و علائم تجاری را برای شرکتها و افراد شخصی فراهم کرده است. در مواقعی که توانایی ثبت برند در طبقه ای خاص ندارید و یا زمان ثبت برند و شرایط انتخاب نام مناسب ندارید میتوانید از سایت بورس برند در طبقه مورد نظر برند آماده را انتخاب کنید

شرایط ثبت برند در ایران

برای ثبت برند تجاری و لوگو در ایران، توسط سامانه رسمی و قانونی شرایط و قوانین خاصی در نظر گرفته شده است. از اصلی ترین شرایط ثبت علامت تجاری و لوگو در سایت ثبت برند، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

تهیه مدارک لازم

داشتن مجوز های مورد نیاز

انتخاب نوع برند ( بین المللی یا داخلی)

پرداخت هزینه ها

پیگیری مراحل ثبت علائم تجاری در سامانه و سایت رسمی

اگر متقاضی دریافت و ثبت قانونی لوگو یا نام تجاری در ایران هستید، مراحل کامل این فرآیند را در ادامه این صفحه می توانید مطالعه نمایید.

راهنمای ویدئویی ثبت برند تجاری

 

مراحل ثبت برند در ایران

آموزش ثبت برند

 

1-چاپ آگهی در روزنامه رسمی

انتشار آگهی تقاضای ثبت علامت تجاری یا لوگو در روزنامه رسمی ایران، پس از پیگیری های لازم و بررسی اظهارنامه شما و عدم مشکل در پرونده، صورت می گیرد. با پرداخت هزینه تعیین شده برای روزنامه رسمی در آگهی نوبت اول بازه ای بین 5 تا 7 روز کاری زمان بر است.

 

دلیل انتشار این روزنامه این است که اگر شخص یا شرکتی نسبت به برند تجاری شما اعتراض داشته باشد، می تواند از طریق پیگیری های لازم ان را ابلاغ کند. در غیر این صورت نیز شما می توانید با پردات هزینه های مثل حق ثبت، روند نهایی ثبت برند خود را تکمیل نمایید.

 

۲-مراجعه به سامانه مالکیت معنوی شهر مورد نظر

با گذشت بازه زمانی 30 روزه از آگهی منتشر شده شما در روزنامه رسمی، در صورتی که هیچگونه اعتراضی نسبت به ثبت برند و لوگو شما وجود نداشته باشد، اظهارنامه شما تائید شده و از طریق پیامک به تلفن همراه شما اطلاع داده خواهد شد. شما پس از مشاهده پیامک ارسال شده می توانید با مراجعه به اداره مالکیت معنوی شهر یا استان خود، برای پیگیری تشکیل پرونده اعلام آمادگی کنید. پیش از مراجعه به این سامانه کلیه مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشید تا با مشکلی مواجه نشوید.

 

۳-پیگیری و پرداخت هزینه حق ثبت علامت تجاری

با مراجعه به اداره مالکیت معنوی و تحویل مدارک لازم، می توانید در سامانه ثبت برند هزینه حق ثبت را پرداخت نمایید که این هزینه بر اساس تعداد طبقات برند، حقیقی و حقوقی بودن مشخص می شود. برند حقیقی هزینه کم تری به نسبت حقوقی داشته و بصورت میانگین هر اضافه طبقه برند 10 هزار تومان در نظر گرفته شده است. البته این تعرفه ها ممکن است تغییر کند.

 

۴-پیگیری و پرداخت هزینه روزنامه رسمی در نوبت دوم

انتشار آگهی در روزنامه رسمی به یک نوبت خلاصه نمی شود و شما باید پس از پیگیری مراحل ذکر شده، اقدام به انتشار اگهی ثبت برند تجاری نمایید. در این آگهی اطلاعات تکمیلی در باره اسم برند، طبقات برند و مشخصات کلی ذکر می شود.

 

ثبت برند مادرید

سایت ثبت برند بین المللی

 

برند بین المللی یا مادرید، نوع دیگری از علائم تجاری می باشد که تفاوت آن با برند های فارسی، در به رسمیت شناخته شدن بین کشور های عضو پروتکل مادرید است. برای ثبت برند بین المللی می توانید از این لینک اقدام به مطالعه شرایط، هزینه ها و مراحل آن نمایید و در صورت نیاز، درخواست خود را درج کنید.



:: بازدید از این مطلب : 213
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1401 | نظرات ()